dominik11026 Napisano 14 Lutego 2015 Napisano 14 Lutego 2015 Witam ostatnio kupiłem nową piaste NS Bikes qr 20 i dałem do zaplotu dzisiaj pojechałem po koło montuje do amortyzatora i koło jest bliżej prawej goleni amortyzatora. Da się to jakoś ustawić aby odległość od lewej jak i od prawej goleni amortyzatora była równa ?( Pan co mi zaplatał piaste to coś przy oddaniu kołaś mi mówił że jak by było coś nie równo to żebym przyjechał z całym rowerem to ustawi ) Można tak jezdzić ?
djzatorze Napisano 14 Lutego 2015 Napisano 14 Lutego 2015 Pff, to możesz oddać to koło z powrotem do tego pana... Albo kogoś umiejącego robić koła. Obręcz ma być na środku, innej opcji nie ma. Pan serwisant chyba to koło centrował na widłach ogrodniczych jeżeli tak Ci powiedział
djzatorze Napisano 14 Lutego 2015 Napisano 14 Lutego 2015 Jeżeli koło nie obciera to może być, ale no... skarpety do sandałów też można nosić
elton29 Napisano 14 Lutego 2015 Napisano 14 Lutego 2015 czasem ja nie krzywo wsadzisz koło to jest podobny ale raczej nie znaczny efekt, stawiam że zapłon jest do poprawy i powinien Ci to poprawić bez szemrania
beardman Napisano 14 Lutego 2015 Napisano 14 Lutego 2015 Jeździc możesz (jeśli jest sztywno zaplecione i nie pracuje na boki). Ale przy ostrzejszym wchodzeniu w zakręty gdy się pochylasz może Ci przód uciekać z tej strony gdzie jest więcej miejsca zostawione, więc do końca to bezpieczne wg mnie nie jest. Zwłaszcza, że kupiłeś piastę QR20, więc zakładam, że po bułki do sklepu jeździć nie będziesz. Ja bym to zaniósł do poprawki (niekoniecznie do tego samego serwisu). Pozdrawiam
dominik11026 Napisano 14 Lutego 2015 Autor Napisano 14 Lutego 2015 W poniedziałek zaworze kolo do poprawki . Wole być pewny na hopach i bandach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.