northwest Napisano 16 Lutego 2015 Autor Napisano 16 Lutego 2015 Rozumiem, dziękuję za rady Kurcze, teraz mam dylemat pomiędzy tym VIPERem a tym ESCAPE Czyli ESCAPE jest lżejszy - a VIPER ma stopkę, gorsze komponenty, wygodniejsze siodełko (miękkie), amortyzatory i większą wagę - tak? Pedałowanie jest lżejsze w ESCAPE????)
MikeSkywalker Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 Pedałowanie jest lżejsze w ESCAPE???? Pedałowanie jest takie samo Ale ponieważ masz sztywny widelec i lżejszy rower to na pewno jest bardziej efektywne.
andrzejnl Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 Koledzy dobrze doradzaja ja na Twoim miejscu jak masz 2000 omijal bym rowery np.lapierre.scott.cannondale.giant.merida.specialized a wybralbym kellys unibike canyon romet kross ctm ghost ktm a dlaczego a dlatego ze w tych pierwszych rowerach najwiecej kasy pochlania rama kosztem osprzetu chyba ze myslisz ze za jakis czas bedziesz wymienial poszczegolne czesci to na odwro.A mam pytanie na jakie kola sie zdecydowales .? lekki-rower.blogspot.com Zobacz Canyon jellowstone 29 3.9 cena na stronie producenta 2500 ale u polskigo dystrybutora mozna z tego co pamietam negociowac cene a nawet chyba ostatnio widzialem cene na ten rower 2200 porównuje dwa podobne cenowo rowery i nie widzę tej kolosalnej przewagi w osprzęcię na korzyść kross'a http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/roam.2.disc/18845/76317/#geometry http://www.kross.pl/pl/cross/evado-4-0 lekki-rower.blogspot.com
northwest Napisano 17 Lutego 2015 Autor Napisano 17 Lutego 2015 Byłem dzisiaj w sklepie i troszkę mi w głowie namieszali Który z tych rowerów jest najlepszy: unibike viper, giant escape 1 czy któryś z authorow: author grand i author reflex? Byłem przekonany do tego Unibike, ale te authory dużo ładniej wyglądają i gościu w sklepie mówił ze są lepsze... Możecie coś podpowiedzieć? Myślałem ze wrócę z unibike
MikeSkywalker Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 Na pewno nie można Escape z pozostałymi porównywać bo to nieco inny typ roweru. Także albo rower tego typu albo któryś z pozostałych. ale te authory dużo ładniej wyglądają i gościu w sklepie mówił ze są lepsze Czy są lepsze ciężko powiedzieć. Na pewno marka z dłuższą tradycją i ja osobiście mam do niej większe zaufanie a jeśli bardziej Ci się podobają to nawet bym się nie zastanawiał nad wyborem między Unibike a Authorem Z tych dwóch lepszy będzie Reflex. Ale czy wybrać crossa czy fit/hybrydę - to już sam musisz zdecydować.
northwest Napisano 17 Lutego 2015 Autor Napisano 17 Lutego 2015 Chyba się zdecyduje w takim razie na Reflexa :-) Dziękuję za pomoc:) ps. to są rowery z serii "lekkie pedałowanie" i miękkie siodełko??;-)
MikeSkywalker Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 Lekkie pedałowanie zależy trochę od geometrii, trochę od amortyzatora i sporo od opon. Także według mnie na szosie szybciej i lżej byłoby na Escape ale już jeśli chodzi o "miękkie siodło" to pozycja na Reflexie będzie troszkę wygodniejsza.
northwest Napisano 17 Lutego 2015 Autor Napisano 17 Lutego 2015 Rozumiem. Opony wizualnie Author i Giant miały podobne.... Czyli będzie generalnie dużo lżej w mieście niż na górskim rowerze? Dziękuję bardzo za cierpliwość
MikeSkywalker Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 Opony wizualnie Author i Giant miały podobne Czyli mierzyłeś też Gianta? Bo sprawa kluczowa to pozycja na tym rowerze. Wiadomo że sporo można dopasować pod siebie ale geo Escape jest jednak bardziej nastawione na sportową pozycję. No i waga - Escape jest sporo lżejszy, jazda po mieście będzie dużo przyjemniejsza.
northwest Napisano 17 Lutego 2015 Autor Napisano 17 Lutego 2015 Giganta tylko niestety widziałem czy przy wzroście 192 i wadze 120kg każdy z tych rowerów "mnie wytrzyma"?
niedzwiedz1981 Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 najpewniej Viper, bo z tego co mi koledzy pisali ma najmocniejsze koła. a author reflex osprzęt ma gorszy niż Viper
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.