Michaldwadwa Napisano 14 Lutego 2015 Napisano 14 Lutego 2015 Witam, kupiłem nowy rower i okazało się że mam delikatnie uszkodzoną ramę.. Nie wiem jak do tego doszło, czy taki dostałem czy co. Pytanie jak mam to zabezpieczyć, czy 'polakierowanie' tego bezbarwnym lakierem do paznokci będzie dobrym pomysłem? pozdrawiam, Michał
ugupu Napisano 14 Lutego 2015 Napisano 14 Lutego 2015 Nic z tym nie robić. Aluminium samo zabezpieczy się antykorozyjnie.
Mod Team michuuu Napisano 14 Lutego 2015 Mod Team Napisano 14 Lutego 2015 No chyba źe jest estetą to trzeba dobrać podobny kolor i zapaćkać.
szybkilopez Napisano 14 Lutego 2015 Napisano 14 Lutego 2015 Poszukaj w samochodowych mają takie małe buteleczki z lakierem w różnych odcieniach z pędzelkiem pewnie coś dobierzesz.
Michaldwadwa Napisano 15 Lutego 2015 Autor Napisano 15 Lutego 2015 Najwazniejsze dla mnie jest to zeby sie nie pogorszylo. Jest to bardzo malo widoczne, wiec nie musze jakos tego maskowac. Dlatego osoby, ktore napisaly o zamalowaniu chcialbym, zeby wyjasnily czy chodzi tylko o aspekt estetyczny, czy tez o ochrone ramy
Mod Team Pixon Napisano 18 Lutego 2015 Mod Team Napisano 18 Lutego 2015 Aspekt estetyczny. Aluminium przecież nie rdzewieje. Utleni się w tym miejscu, powstanie lekkie odbarwienie i cienka warstwa która zabezpieczy w tym miejscu dalszą degradacje ramy. Przy czym słowo degradacja jest tutaj użyte na wyrost i nie ma w rzeczywistosci tak brutalnego wydźwieku.
Garlock Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 Jeśli chodzi o aspekt estetyczny, to mozna lekko przepolerowac pastą ścierną do lakierów np Tempo i zawoskować woskiem do lakierów (samochodowym). Rysa będzie mniej widoczna a wosk dodatkowo zabezpieczy (choć raczej na krótko) metal.
BigLebowski Napisano 19 Lutego 2015 Napisano 19 Lutego 2015 Tez u siebie ostatnio przy ogladzie sprzętu znalazłem kilka odprysków, wymyśliłem sposób o którym ktoś już wcześniej wspomniał w motoryzacyjnym można dostać coś w stylu mazaków w kolorze lakieru i zamalować ubytek i znowu będzie ładnie. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.