aplo Napisano 13 Lutego 2015 Napisano 13 Lutego 2015 Witam,Zabrałem się za remont niemieckiego roweru jungherz, którym od kilku lat jeździłem do pracy i stwierdziłem że czas coś w nim zmienić. W internecie nie znalazłem zbyt wiele informacji o ramie, dlatego stwierdziłem, że poradzę się ekspertów, bo w temacie jestem raczej zielony. Chciałbym zaznaczyć że przy ramię chciałbym pozostać z sentymentu, gdyż rower dostałem od dziadka lata temu. Zdążyłem już rower rozkręcić do części pierwszych i położyłem nowy lakier (właśnie schnie). Założyłem że na remont jestem w stanie przeznaczyć od 1000 do 1500zł (przy czym jak mówiłem nie chcę zmieniać ramy). Bardzo proszę o porady związane z zakupem odpowiednich części i mam tu na myśli wszystko poza ramą, widelcem i kierownicą (chciałbym skręcać go sam, a w ekstremalnych przypadkach iść do specjalistów). wym. od siodełka do kierownicy 56cm od siodełka do suportu 57cmkoła oryginalne 27" Niestety nie mam swoich zdjęć przed rozkręceniem dlatego odsyłam do zdjęć znalezionych w internecie, na których rower wygląda identycznie
nonameuser1 Napisano 3 Marca 2015 Napisano 3 Marca 2015 Może to Cię zaboli, ale szczerze-daj spokój z tym rowerem. Ładować tu 1000-1500 zł?! Sprzedaj go i dołóż i znajdziesz mega fajnego klasyka, jeśli chcesz jakiś retro rower.
Mod Team IvanMTB Napisano 3 Marca 2015 Mod Team Napisano 3 Marca 2015 Nie musisz wykartkowywać 1.5 kilograma złotówek aby to wyostrzyć... Koło, może łańcuch, może korba do wymiany i pozamiatane... 300 stówki z paluchem wystarczy... Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.