przemko85 Napisano 13 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Witam. Chciałem zasięgnąć waszej rady. Otóż kompletując rowerek zastanawiam się nad zakupem takich pedałów: http://www.decathlon.pl/peday-szosowe-noski-id_8328102.html '> http://www.decathlon.pl/peday-szosowe-noski-id_8328102.html Zdecydowanie wolałbym SPD - SL, jednak zakup wraz z butami to spory wydatek. Czy te będą w miarę komfortowe w użytkowaniu bo nie miałem z takimi do czynienia w rowerze szosowym. Do tej pory jeździłem właśnie na SPD - SL jednak był to rower urzyczony przez brata a teraz kompletuję własny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 13 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Wiem, że wydatek większy, ale może warto go ponieść. Jakoś nie jestem przekonany do nosków - jeździłem tylko kilka razy, więc może nie jestem obiektywny. Jeśli szukasz czegoś taniego i sprawdzonego, to albo shimano spd-sl R540 (dobre opinie, ponoć długowieczne jak sh 105 - nie miałem takich) lub looki keo easy (lekkie, mam takie, nie psują się, do kupienia w decathlonie z blokami za 149 zeta). Do tego wystarczą proste szosowe buty. Zalety szosowych butów (lub butów mtb - jeśli wybrałbyś wariant pedałów i butów mtb do szosy - spoko - sporo osób tak jeździ) są takie, że w chłodne dni założysz ochraniacze na takie buty. Takie ochraniacze raczej nie pasują do zwykłych sportowych butów, a nawet jak byś jakoś wepchnął w nie swojego buta, to już w noskach mogłoby się robić ciasno. Słuchaj - mam jedną parę używanych looków. Nie mam do nich bloków, ale kupisz takie poniżej ceny tych nosków. Pedały są używane, ale zupełnie sprawne. Oczywiście widać, że sporo już przejechały. Jeśli chcesz, mogę Ci je podarować. Także będziesz mieć koszt tylko butów. Jakby coś, to pisz na priwa. pozdr adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumak Napisano 13 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 SPD-SL jak dobrze poszukasz znajdziesz niewiele drożej, np w centrum rowerowym widzę po 114 zł. A od powyższych w Decathlonie masz taniej Kross Hurried, takie: https://www.decathlon.pl/peday-zatrzaskowe-szosowe-300-id_8298316.html Jeśli jednak upierasz się przy noskach to szukaj o połowę tańszych niż te w Decathlonu przy czym do nosków powinieneś mieć specjalne bloki do butów by te się nie wysuwały a nie wiem czy są w komplecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemko85 Napisano 13 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Już temat załatwiłem z użytkownikiem Permenides. Dzięki jego uprzejmości i dobrej woli będę miał pedały SPD-SL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 13 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Nie spd-sl tylko look keo:), cala przyjemność po mojej stronie. Nawijaj kilometry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joesatch Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 PIWO dla paremenides'a !!!! Oby więcej takich bezinteresownych ludzi na forum !!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.