gradzio Napisano 13 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Mam taki problem z tymi ...... Elixirami 5 Zawiesił się tłoczek w zacisku, więc postanowiłem wyczyścić go i przesmarować ATE. Posiłkowałem się filmikiem: To znaczy pierwszy tłoczek wypchnąłem klamką a drugi jak chciałem wypchnąć za pomocą zestawy do odpowietrzania, tak jak to jest na filmiku, to DOT zaczął mi wyciekać przez klamkę. Nie rozbierałem jej, ale jak myślicie, poszła się paść jakaś uszczelka? Zaznaczam, że do tej pory hamulec pracował normalnie, nie licząc oczywiście zawieszonego tłoczka w zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gradzio Napisano 15 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Dobra... rozebrałem klamkę i nie widzę tam żadnych uszkodzeń. Jedyne co, to wydaje mi się, że pod ten taki gumowy mieszek (czy jak to się tam nazywa) dostaje się DOT i wypływa drugą stroną. Ale nie jestem pewien czy to tak nie ma być, że płyn się może pod niego dostawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gradzio Napisano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Widzę, że prowadzę monolog No cóż... W klamce wszystko wygląda normalnie i ok Ale zdiagnozowałem miejsce przecieku. Zaznaczyłem to na zdjęciu. Ma ktoś jakiś pomysł jak to miejsce uszczelnić? Tak naprawdę to miałem nadzieje, że jak wszystko dokładnie poskładam to będzie ok, ale przy próbie zalania płynem DOT polał się przez klamkę. Tak się zastanawiam, czemu przed spuszczeniem płynu wszystko było dobrze. Czyby to ciśnienie trzymało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 22 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Obawiam się że musisz szukać tego: http://www.amazon.com/Avid-Elixir-Lever-Internals-Service/dp/B005DTQQWE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gradzio Napisano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Tak właśnie myślałem, ale skoro te moje bebechy z klamki nie są uszkodzone, to rodzi mi się pytanie w głowie czy te nowe tak samo nie będą puszczały? Czy także nie będzie problemu z uszczelnieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OdiLV4 Napisano 10 Marca 2015 Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) Nie powinno. Części zamienne do Avida dostaniesz w Polsce np. tu. Edytowane 10 Marca 2015 przez OdiLV4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi