Skocz do zawartości

[buty] na wąską stopę

cynamon

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam nowych butów SPD. Zawsze miałem problem z dopasowaniem na szerokość. Przymierzałem ostatnio DMT Impact, Louis Garneau VENTILATOR 2, nawet damskie Northwave Devine SBS i wszystkie były zbyt szerokie, może tragedii nie ma, ale marszczą się gdy zaciskam pierwszego rzepa. Shimano podobno też do wąskich nie należą. Które firmy robią buty na wąskie stopy?

Nie chcę wydawać więcej niż 350 PLN i fajnie gdyby była jedna klamra zamiast rzepa.

W enduro MTB używam Lake MX165 i dopasowane są rewelacyjnie. Kiedyś miałem jakiś model 661 na 3 rzepy i też były ok. Na szosę na razie nie udało mi się dopasować butów.

Northwave z góry odrzuć. Na wąskiej stopie miejsca tam będzie tyle, że będziesz miał gdzie wozić narzędzia.

Mavic i Sidi to chyba to. Lecz nie zgodzę się, że w przypadku Mavica im wyżej, tym wężej. Przy czym rzeczywiście co model to trochę inaczej leży. Na przykładzie butów MTB i mojej stopy: Pulse czy Rush w rozmiarze 44 2/3 są idealnie dopasowane. Chasm czy Fury mógłbym wziąć 44.

No właśnie odnosząc się do tego co napisał Fenthin, ostatnio tez szukałem butów, tylko że do mtb, a że mam wąską stopę miałem ten sam problem. No i po kilku przymiarkach, głownie Siemano, Spece i Northwave'y wybór padł właśnie na te ostatnie model Hammer Srs. Najlepiej by było jakbyś podskoczył do kilku sklepów i pomierzył buty różnych marek.

Na razie nie miałem możliwości przymiarki tego co mnie interesuje. W Krośnie teraz w sklepach nie mizerny wybór. Dwie pary butów kupionych w necie już musiałem zwrócić. Może w przyszłym tygodniu uda się odwiedzić kilka sklepów w Krk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...