matimi Napisano 18 Lipca 2006 Napisano 18 Lipca 2006 witam wszystkich:) przeczytalem niedawno że magurki na standardowych klockach sa bardzo kiepskie i żeby dzialaly tak jak powinny trzeba je wymienic na jakies drogie bleble coś tam:) wydaje mi sie ze to bzdura a magurki sa poprostu niezastapione:) upewnijcie mnie w moich zalozeniach a jesli nie mam racji to zjedźcie:))))))))))) pozdrowionka:)
krzychszop Napisano 18 Lipca 2006 Napisano 18 Lipca 2006 Nie wiem gdzie to przeczytałeś ale to jedna wielka bzdura. Skoro magura daje takie klocki z HS 33 to były one poddane testom i są na pewno stworzone tak by mogły być sprzedawane z tym hamulcem i by właśnie "niezawodne"
Pawel9016 Napisano 19 Lipca 2006 Napisano 19 Lipca 2006 na pewno chodzi ci o czarne klocki czarne kloki sa mozna powiedziec zwykle,standardowe czerwone sa polecane do trialu bo sa miekkie ,zielone chyba na mokre warunki a szare do obreczy ceramicznych sa tez inne firmy robiae klocki np. bardzo dobre i polecane do trialu sa bloxxy .ja na razie mam w mojej magurze zwykle ,nie sa zle ale wymieniam je wlasnie na bloxxy bo sa duzo lepsze jak dla mnie.tutaj chodzi o to ze te czarne klocki sa jakby plastikowe takie dziwne one sie dlugo scieraja maja lepsza modulacje ale gorsza sile .mozesz to odczytac tak: -im klocek miekszy tym wieksza sila a gorsza modulacja -im klocek twardszy no to na odwrot dlatego w trialu sa stosowane miekkie klocki bo lapia punktowo ps. wiadomo ze prawie zawsze bedzie tak ze im drozsze klocki tym beda lepsze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.