Ardi Napisano 12 Lutego 2015 Napisano 12 Lutego 2015 Witajcie mam taki dylemat w rowerze Giant Roam 4 jest jeszcze orginalny naęd: Manetki SHIMANO EF51, 3x7 Przerzutka przednia SHIMANO Tourney TX51 Przerzutka tylna SHIMANO Tourney TX55 Łańcuch KMC Z8 Mechanizm korbowy SR SUNTOUR XCT, 48/38/28 Kaseta SHIMANO HG20, 12-32, 7 biegów Wiem słaby ale rower był mało wykorzystywany. A teraz moje pytanie, mam chęć zmienić przerzutki na troszkę lepsze ale tylko przerzutki. Chodzi o Shimano Deore przód i tył. Czy jest możliwość założenia lepszych przerzutek bez zmiany łańcucha i kasety.
djzatorze Napisano 12 Lutego 2015 Napisano 12 Lutego 2015 1. Jeden temat wystarczy. 2. Przerzutki praktycznie każde będą pasować, niemal wszystko zależy od manetek. 3. Lepsze przerzutki z tymi samymi manetkami będą działać prawie tak samo jak poprzednie; będą się co najwyżej rzadziej rozregulowywać.
Fenthin Napisano 12 Lutego 2015 Napisano 12 Lutego 2015 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.