nogger Napisano 12 Lutego 2015 Napisano 12 Lutego 2015 Cześć, potrzebuje Waszej pomocy. Chciałbym złożyć koła do roweru xc i wpadły mi w oko obręcze xr 350. Są lekkie i oczkowane, takie jak chciałem. "Niestety" ważę 79-80kg i zastanawiam się czy te koła będą wystarczająco sztywne oraz czy w ogóle wytrzymają moją masę? Koła byłyby składane na prostych szprychach 2.2-1.6-2.0.
ukaniex Napisano 12 Lutego 2015 Napisano 12 Lutego 2015 Rekomendowana waga rowerzysty - 75 kg. To jak z datą przydatności do spożycia, można zjeść 4 dni po terminie i nic nie powinno się wydarzyć... ale nikt Ci tego nie zagwarantuje. ;-)
nogger Napisano 12 Lutego 2015 Autor Napisano 12 Lutego 2015 I sposób złożenia kół nie ma tu nic do rzeczy? Myślałem że proste szprychy troche wzmacniają całe koło.
dawid Napisano 12 Lutego 2015 Napisano 12 Lutego 2015 to są całkiem sztywne obręcze, oczkowane, 26cali, 80kg nie powinno zrobić na nich wrażenia Proste szprychy to lepszy wariant szprych i mniej można się martwić o pękanie szprych, nie pracują tak mocno jak zagięte i koło jest nieco sztywniejsze Jednak za bardzo na wytrzymałość obręczy nie mają wpływu
topol Napisano 13 Lutego 2015 Napisano 13 Lutego 2015 Każde koło złożone na tej obręczy ma nośność do 80kg.Taka informacja tkwi na stronach BS
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.