Skocz do zawartości

[Piasta] Czy da się to poskładać ?

Stowner

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jako, że wiosna tuż tuż postanowiłem z części które mam w garażu złożyć sobie rower który wjedzie trochę dalej niż szosówka na której na co dzień się poruszam, jedynym problemem jest tylna piasta bodajże ns coaster, brakuje w niej konusa od strony mocowania tarczy i wszelkich nakrętek na ośce i teraz moje pytanie, czy da się to jakoś logicznie poskładać? Wymieniłem w niej łożyska i chodzi idealnie no ale tak jej raczej nie zamontuje.

www.dropbox.com/s/t9ioh1dnxf2dbxx/IMG_20150212_144646.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/0fx8s5slas6c7ys/IMG_20150212_144706.jpg?dl=0

Pozdrawiam.

• Mod Team
Napisano

W zasadzie, tak najtańszym kosztem, idź do żelaznego, kupo podkładki takie by średnice wewnątrz miały 10mm, na zewnątrz by sie weszły do korpusu i tyle. Ma ich być tyle by było 135mm. wsadź w ramę i zaciśnij zaciskiem, lub dokup nakrętki.

Na 90% będzie to działało. jeżeli zdarzyło by się tak, że po zakręceniu w ramę koło nagle przestanie sie kręcić, trzeba bezie wkręcić nakrętkę obok konusów, dać podkładki ( lub np dystanse rurkowe) i dorzucić druga nakrętkę i to skontrować jak piastę na kulkach. W ten sposób nie będzie ciśnienia na łożyskach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...