qb41 Napisano 12 Lutego 2015 Napisano 12 Lutego 2015 Witam, od jakiegoś czasu zastanawiam się nad przejściem na system bezdętkowy, rower to Trek x-caliber 9 z fabrycznymi kołami bontragera, opony maxxis ardent zwijane exo. Powiedzcie mi jaki zestaw muszę kupić ?
dawid Napisano 12 Lutego 2015 Napisano 12 Lutego 2015 DT Swiss ma dość fajne ceny na wentyle Chyba 17zł za sztuke Taśme i mleko musiałbyś sprawdzić, ale chyba też ceny były przystępne
wojtas7 Napisano 12 Lutego 2015 Napisano 12 Lutego 2015 do fabrycznych kół bontragera idealna będzie opaska z Bontragera, dopasowana do obręczy (o ile masz koła tubless ready?). wentyle również można kupić bontragera chociaż zwykłe wycięte z dętki + nakrętka też będą OK.
qb41 Napisano 12 Lutego 2015 Autor Napisano 12 Lutego 2015 Widziałem gdzieś w necie te opaski bantragera ale nie wiem gdzie mogę je kupić. Tak obręcz jest tubeless ready. Ile płynu muszę wlać do jednego koła?
lukeps Napisano 12 Lutego 2015 Napisano 12 Lutego 2015 Widziałem gdzieś w necie te opaski bantragera Jakąkolwiek opaskę, zestaw kupisz to powinien pasować. Te dedykowane mają po prostu lepsze dopasowanie.W najdroższych kołach opaska nie różni się niczym od powertape'a. Z wyglądu przypomina zwykłą taśmę wzmacnianą.Na zwykłego powertape'a też założysz No Tubes ma fajne zestawy.Mavic ma dobre opaski.Mleczko polecam Schwalbe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.