Skocz do zawartości

[namiot] jaki namiot do 800 zł?

Dawiduch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam : )

Przymierzam się do zakupu namiotu na wyprawy rowerowe.

Namiot ma pomieścić 2 osoby.

Budżet ok. 800 zł.

Mam kilka namiotów na uwadze:

Jeśli chodzi o wymagania to oczywiście namiot nie może przemakać... bo pogody nie będę wybierał. Podróże tylko w okresie letnim (Polska). Namiot musi pomieścić 4 sakwy i 2 osoby (ok. 185 cm wzrostu). Myślę, że przydałby się fajny przedsionek np. żeby ugotować coś do jedzenia. Z tego powodu faworytem staje się wymieniony wyżej fjord nansen. Po przekopaniu neta odnotowałem, że dobre opinie zbierał narvik 2 ale jest już trochę czasu na rynku i może jest obecnie coś lepszego za tą cenę. Sam nie wiem co wybrać bo moje doświadczenie jeśli chodzi o podróże rowerowe z namiotem jest zerowe. Który z wyżej wymienionych wydaje wam się najlepszą opcją? Może polecacie coś innego, lepszego?

Napisano

Polecam FN Tordis II. Ma dwa nieduże przedsionki po obu stronach, czyli wyjście jest z dwóch stron i można zrobić przeciąg. Nie ma garażu, tzn wielkiego przedsionka jak dwa z tych, które zaproponowałeś, ale za to jest lekki jak za te pieniądze. I ma ciekawą konstrukcję powiększającą przestrzeń wewnątrz.

Warto polować na promocje! Ja kupiłem za 500zł zamiast ponad 700.

A poza tym - poszukaj na forum, były już takie tematy z wnikliwymi analizami i porównaniami ;)

Napisano

haa, ogladałem ten film kiedyś ale zapomniałem o tym. Namiot wydaje się być ok. Czy ktoś jeszcze może go polecić czy też odradzić z jakiś powodów?

Napisano

Jeśli chcesz gotować na benzynie, to weź coś z dużym przedsionkiem, jak bastia, jeśli na gazie - cokolwiek ;)

Kiedyś się podjarałem na denali II, ale na wyjazdach używamy veiga II, waży tyle samo, łatwiej się go rozstawia, nie jeździmy w miejsca, gdzie są upalne noce, więc nie ma potrzeby rozstawiania samej sypialni - veig nam bardziej pasuje, ale wiadomo że i potrzeby i gusta są różne. Gdybym teraz kupował namiot, to szukałbym albo okazyjnie czegoś lekkiego (najlepiej Hilleberga Nallo GT za 1200 złotych albo MSR Hubba Hubba za 700 :P), albo wziął znów veiga, ewentualnie tordisa, chociaż ten, jak wspominał kiedyś anarchy - ma ciemną, dołującą sypialnię. Popatrz też Husky Bizam, a jeśli nie potrzebujesz dwóch wejść, to zobacz Marmota Traillight FC 2P.

Napisano

MSR Hubba Hubba za 700
 A gdzie tak tanio?

Ale fakt Hubba Hubba i to w nowej wersji NX to chyba namiot idealny. Nie prawdą jest co mówi w filmiku powyżej 'United Cyclist', że jest mało wytrzymały, sprawia takie wrażenie - waga 1.5 kg!

Tordis II wydaje się być dobrym namiotem, ale mogli by więcej rzeczy od MSR'a ściągnąć (suwaki, wentylację) :)

Może ma ktoś namiary gdzie taniej kupić Hubba Hubba NX w kolorze zielonym? Nie koniecznie w Polsce. Chodzi o tą wersję: 

hubba-hubba-nx-green-open.jpg

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Dzięki za pomoc. Wreszcie po licznych bojach z sklepem wysyłkowym a później z reklamacją dostałem swój namiot : ) Namiot to Tordis II. Przyszłych posiadaczów chciałem uczulić na łamliwe karbińczyki sypialni. Poza tym namiot jest ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...