Skocz do zawartości

[Zakup roweru] Jaki rower wybrać do 2000 zł w sezonie 2015?

losiuu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja też stawiam na Slade  golenie amora Xcr 30mm a Rock shoxa 28mm .

lekki-rower.blogspot.com

Napisano

Czyli wg Ciebie to jest lepszy sprzęt, niż wymieniłem w poście 46?
 Troszkę lepszy

A jaki rozmiar ramy caledon-DB jest dla mnie odpowiedni, przy wzroście 181cm i 93kg wagi?
Nie wiem jaką masz długość nogi, ja mam podobny wzrost (180 cm) i długość nogi 85 cm i jeżdżę na crossie 21" 

Zmierz sobie nogę według tych wskazówek:

Wewnętrzna długość nogi to odległość od podłogi do krocza mierzona po wewnętrznej stronie nogi.

Aby zmierzyć tą długość potrzebna będzie taśma miernicza lub centymetr, poziomica lub książka, coś do pisania i najlepiej ktoś do pomocy. Pomiar wykonaj bez butów i w spodenkach kolarskich.

Wyprostuj się i oprzyj plecami o ścianę. Złącz nogi, umieść między nimi książkę (grzbietem do góry) lub podobny prostokątny przedmiot a następnie podciągnij ją w stronę krocza symulując nacisk siodła. Jeśli korzystasz z poziomicy ściana nie będzie potrzebna.

Grzbiet książki powinien być równoległy do podłoża. Zmierz odległość między grzbietem książki a podłogą (jeśli pomiarów dokonujesz samemu najwygodniej będzie zaznaczyć ją na ścianie). Otrzymany wynik to wewnętrzna długość nogi.

Napisano

Nie wiem ale możesz napisać do producenta z takim zapytaniem. 

No i już wiadomo , że mają być dostępne na przełomie lutego i marca.

• 4 miesiące temu...
Napisano

witam,

dołączam się do tematu - poszukuję roweru używanego do xc i delikantnej łupanki w terenie - coś typu hornet/primal chociaz niekoniecznie - ale ze  (długą)sportową ramą na kołach 27,5. przeglądam olx allegro i większość posiada słaby wideł typu xcm xcr. chciałbym aby rower wytrzymał jakieś małe hopki itp. co staje coraz popularniejsze w XC.

Podsyłajcie wasze pferty , ewentualnie jak ktoś ma namiar na aukcję to będę wdzięczny.

pozdro!!

Napisano

Podepnę się bo poszukuje pilnie opinii dla mnie amatora....TREK marlin 6(1999zł) czy TREK 3700(1799zł). Doradźcie coś??? Co ogólnie sądzicie o tej firmie i rowerach mtb tej firmy

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...