Imool Napisano 10 Lutego 2015 Napisano 10 Lutego 2015 Witam, posiadam Kellysa magicmaster 2013, wymieniałem w nim tylko pedaly na SPD, chciałbym go trochę przerobić na rower bardziej przelajowy, pierwsze co chce wymienić koła, Ogólnie jestem dość zielony jeżeli chodzi o przerabianie, ale byłaby możliwość do tego roweru wsadzić cieńsze opony np.o rozmiarze 28, żeby nie pozeraly tyle mocy na asfalcie, ale równocześnie dałoby radę wjechać na nich w drogi polne leśne, czasem dość mocno kamieniste, szykuje mi się dłuższy wyjazd i myślę że tam będzie to głównie asfalt, i nie chce się po prostu męczyć na moich szerokich oponach typowo Mtb. Nie jestem tylko pewien czy zmieszcza się takie 28 ;/ I jeżeli jest taka możliwość to wtedy co konkretnie i jakie polecacie. I czy oprócz kół będę musiał wymienić coś jeszcze?
Imool Napisano 11 Lutego 2015 Autor Napisano 11 Lutego 2015 Czy po prostu kupic opony jakies takie slicki o rozmiarze 26?
Imool Napisano 13 Lutego 2015 Autor Napisano 13 Lutego 2015 jeżeli slicki 26cali to jakie byscie polecali?
bartezz Napisano 13 Lutego 2015 Napisano 13 Lutego 2015 Nie zamontujesz kół 28-calowych do Twojego MTB. Myślę że dobrym rozwiązaniem będzie opona typu semi-slick.
aie Napisano 14 Lutego 2015 Napisano 14 Lutego 2015 http://www.forumrowerowe.org/topic/176780-opony-opony-na-dojazd-do-pracy/?hl=opona+26+na+asfalt Jak chcesz pójść jeszcze dalej to chyba najlepszym rozwiązaniem będzie wymiana widelca przedniego na sztywny ( na pewno warto ale czy masz na to $). Na kola 26 wejdą tylko opony 26. I czy oprócz kół będę musiał wymienić coś jeszcze wymieniasz opony nie całe koła.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.