Skocz do zawartości

[Wyjazd] Tydzień w Chorwacji - czerwiec 2015

corsarz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Na chwile obecną mam jedynie pomysł żeby przejechać się do Chorwacji i na miejscu pobujać się kilka dni po okolicy. Zakładam, że jadę na jakiś kemping lub cywilizowane pole namiotowe (łazienki, kuchnia itd.) i z tego miejsca wyskakuje na 1 dniowe wycieczki po okolicy po około 50 – 100 km. Generalnie interesuje mnie jazda turystyczna, fajne widoki, chętnie urokliwe miasteczka.

Ogólny zarys planu jest taki:

1.       Termin 2 lub 3 tydzień czerwca 2015

2.       Przejazd do Chorwacji i powrót autem ze ślaska, dysponuje kombi z 2 uchwytami rowerowymi (jeden mam wolny)

3.       Zakwaterowanie: rozważam wynajęcie jakiegoś mobile homa np. http://www.selectcam...g-Solaris/4214/

Ewentualnie posiadam namiot 3-os. z przedsionkiem.

4.        Wyżywienie we własnym zakresie

To tak z grubsza, szczegóły oczywiście do ustalenia. I teraz najważniejsze.

Szukam osób, które by chciały dołączyć do takiego wyjazdu. Mam na myśli osoby w przedziale wiekowym około 25-40 lat.

Zakładając, że dołącza 3 osoby to koszty przejazdu i zakwaterowania powinny wynieść około 600 zł na osobe lub mniej przy opcji mieszkania pod namiotem.

Pozdrawiam
corsarz

Napisano

a na co jestes glownie nastawiony? asfalt czy sciezki lesne gorskie itp? gdzies ostatnio mialem zapisane fajne miejscowki gorskie w chorwacji dk zjezdzenia i taka rzecz by mnie interesowala raczej

Napisano

Jestem nastawiony na mieszaną jazdę, raczej rekreacyjną.  Trochę asfaltu i trochę jakiś fajnych widokowo ścieżek. Raczej bez trudności technicznych aczkolwiek może być trochę ambitniej jeśli chodzi o pokonywanie przewyższeń.

Zabieram ze sobą rower górski, w miarę lekki, powiedzmy cos pomiędzy XC a ATB.

Myślę, że „po drodze” będzie mi z kimś na góralu lub jakimś turystyku typu cross. Osobiście preferuję jazdę na lekko tj. bez sakw i jakiegoś dużego obładowania roweru. W zależności od potrzeb lekki plecak albo jakaś np. pojedyncza torba czy kufer.

Fajnie by było przynajmniej częściowo pojeździć razem aczkolwiek nie będę strzelał focha J jeśli ktoś będzie chciał ze 2-3 dni pojeździć indywidualnie.

Nie mam nic przeciwko jeździe w terenie górzystym ale np. wspinanie się od świtu do zmroku z jednej góry na następną nie bardzo mnie bawi.

• 4 miesiące temu...
Napisano

Cześć,

Na chwile obecną mam jedynie pomysł żeby przejechać się do Chorwacji i na miejscu pobujać się kilka dni po okolicy. Zakładam, że jadę na jakiś kemping lub cywilizowane pole namiotowe (łazienki, kuchnia itd.) i z tego miejsca wyskakuje na 1 dniowe wycieczki po okolicy po około 50 – 100 km. Generalnie interesuje mnie jazda turystyczna, fajne widoki, chętnie urokliwe miasteczka.

Ogólny zarys planu jest taki:

1.       Termin 2 lub 3 tydzień czerwca 2015

2.       Przejazd do Chorwacji i powrót autem ze ślaska, dysponuje kombi z 2 uchwytami rowerowymi (jeden mam wolny)

3.       Zakwaterowanie: rozważam wynajęcie jakiegoś mobile homa np. http://www.selectcam...g-Solaris/4214/

Ewentualnie posiadam namiot 3-os. z przedsionkiem.

4.        Wyżywienie we własnym zakresie

To tak z grubsza, szczegóły oczywiście do ustalenia. I teraz najważniejsze.

Szukam osób, które by chciały dołączyć do takiego wyjazdu. Mam na myśli osoby w przedziale wiekowym około 25-40 lat.

Zakładając, że dołącza 3 osoby to koszty przejazdu i zakwaterowania powinny wynieść około 600 zł na osobe lub mniej przy opcji mieszkania pod namiotem.

Pozdrawiam

corsarz

Jesli jeszcze nie wyjechaliscie to dzwoncie do mnie dolacze sie do wyjazdu, moja ekipa niestety sie rozpadla 

693 853 600 

pozdrawiam 

Patryk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...