Skocz do zawartości

[Ochraniacze na buty] Endura MT500 rozmiarówka

Rafu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zamierzam kupić ochraniacze na buty Endura MT500 dla żony i dla siebie ale nie wiem jakie rozmiary wybrać. Normalnie nosimy 41 i 45-46, według Shimano analogicznie 43 i 47. Zastanawiam się pomiędzy rozmiarami M i XL a L i XXL Czy jest tu jakiś posiadacz wyżej wymienionych ochraniaczy, który mógłby się wypowiedzieć w temacie?

Pozdrawiam,

A myślałeś nad zakupem endura NPU+ ? Bo też stoję przed wyborem ochraniaczy i zastanawiam się nad Endura MT500 i NPU+ :) Lecz nie wiem jaka jest między nimi różnica :) na pewno różnica jest w podeszwie MT500 są całe pod spodem, a NPU+ są "zamykane" na rzep. I po za tym chyba są podobne :) 

Proponuję o rozmiar zapytać przez kontakt na stronie endurastore.pl . Szybko odpisuje i problem z głowy. Z wymianą też nie ma problemów. Ja przed zakupami z Endury zawsze pytałem mailem i zawsze wyczerpująca odpowiedź. Polecam.

A myślałeś nad zakupem endura NPU+ ? Bo też stoję przed wyborem ochraniaczy i zastanawiam się nad Endura MT500 i NPU+ :) Lecz nie wiem jaka jest między nimi różnica :) na pewno różnica jest w podeszwie MT500 są całe pod spodem, a NPU+ są "zamykane" na rzep. I po za tym chyba są podobne :)

NPU+ To Shimano, poza trochę przekracza mój budżet  ;)

@bartezz

Sęk w tym że do nich pisałem i polecili M i XXL, podczas gdy w innym sklepie zaproponowano mi L i XL  ;)

Witam,

Zamierzam kupić ochraniacze na buty Endura MT500 dla żony i dla siebie ale nie wiem jakie rozmiary wybrać. Normalnie nosimy 41 i 45-46, według Shimano analogicznie 43 i 47. Zastanawiam się pomiędzy rozmiarami M i XL a L i XXL Czy jest tu jakiś posiadacz wyżej wymienionych ochraniaczy, który mógłby się wypowiedzieć w temacie?

Pozdrawiam,

Używam powyższych ochraniaczy, jedynie co mogę stwierdzić odnośnie rozmiaru to, że w przypadku butów Sidi rozmiar 44 pasują ochraniacze w rozmiarze L. Bez nadmiernych luzów,  bez ścisku, w sam raz.Mam nadzieję, że to coś pomoże

Według porównania rozmiarówek na wiggle.co.uk SIDI 44 = Shimano 44:

sidi-sizing-final.jpg

Skoro kolega Shmitt twierdzi że Lka jest odpowiednia dla SIDI 44, to powinna też pasować do Shimano :)

Używam powyższych ochraniaczy, jedynie co mogę stwierdzić odnośnie rozmiaru to, że w przypadku butów Sidi rozmiar 44 pasują ochraniacze w rozmiarze L. Bez nadmiernych luzów,  bez ścisku, w sam raz.Mam nadzieję, że to coś pomoże

Dla rozmiaru 43 zostałbyś przy L, czy brałbyś M?

Według porównania rozmiarówek na wiggle.co.uk SIDI 44 = Shimano 44:

sidi-sizing-final.jpg

Skoro kolega Shmitt twierdzi że Lka jest odpowiednia dla SIDI 44, to powinna też pasować do Shimano :)

Dla rozmiaru 43 zostałbyś przy L, czy brałbyś M?

Lubię dopasowane rzeczy , Endurę L na Sidi trzeba naciągnąć, ale gdy już siedzi to wszystko jest na miejscu.

Trudno określić czy wybrać L/M przy rozmiarze 43, gdyż od razu przymierzałem L i było dobrze. Z pewnością będzie trochę luźniej , lecz czy aż tyle aby było niekomfortowo to nie wiem.

But sidi 44 ma od czubka do pięty 288 [mm ] długości, 102 [mm] szerokości w najszerszym miejscu. W zależności od różnicy w wymiarach to odpowiednio luźniej będzie w przypadku shimano 43.

Swoją drogą w jakiej cenie użytkownik znalazł powyższe ochraniacze?

Rozumiem. Jeśli mogę o coś zapytać to czy rozmiar L będzie dobry na but mtb 44? dzięki za odp.

W przypadku Sidi owszem, co do innych marek nie mogę wypowiedzieć się.

Lubię dopasowane rzeczy , Endurę L na Sidi trzeba naciągnąć, ale gdy już siedzi to wszystko jest na miejscu.

Trudno określić czy wybrać L/M przy rozmiarze 43, gdyż od razu przymierzałem L i było dobrze. Z pewnością będzie trochę luźniej , lecz czy aż tyle aby było niekomfortowo to nie wiem.

But sidi 44 ma od czubka do pięty 288 [mm ] długości, 102 [mm] szerokości w najszerszym miejscu. W zależności od różnicy w wymiarach to odpowiednio luźniej będzie w przypadku shimano 43.

Swoją drogą w jakiej cenie użytkownik znalazł powyższe ochraniacze?

W przypadku Sidi owszem, co do innych marek nie mogę wypowiedzieć się.

Cena, w jakiej je znalazłem to 108,75 PLN (rabat stałego klienta)

@Moody 45-46 to rozmiar mojego "cywilnego" obuwia - na rower mam buty shimano w rozmiarze 47 i zastanawiałem się czy XL wystarczy.

• 2 tygodnie później...

Paczka w końcu dotarła, więc mogę już coś powiedzieć :)

L pasuje do butów Shimano XC30 w rozmiarze 43, XL pasuje do Shimano M088 w rozmiarze 47. W pierwszym przypadku to dolna granica przedziału, w drugim górna. Generalnie nie zakłada się ich aż tak strasznie jak myślałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...