figasso Napisano 18 Lipca 2006 Napisano 18 Lipca 2006 Mam taki problem: tyln koło podzcas obrotów wydaje takie diwne dźwięki jakby coś tam o coś ocierało, taki sam odgłos jest kiedy kręcę pedałami do tyłu. Podejrzewam, że jest to coś z kasetą/wolnobiegiem (nie wiem jak odróżnić jedno od drugiego). Niedawno czyściłem łańcuch, czy to możliwe, że dostało się tam trochę nafty i wypłukało smar?
Piterpak Napisano 18 Lipca 2006 Napisano 18 Lipca 2006 a jeździłeś w błocie? może syf dostał się do środka i trzeszczy ja tak mam po każdej błotnej wyprawie ;] - sh*tmano deore
krzychszop Napisano 18 Lipca 2006 Napisano 18 Lipca 2006 Jeżeli to wolnobieg to wtedy go odkręć i go nasmaruj (prawdopodobnie wymyłeś smar albo jakiś syf wpadł i jak zalewałeś naftą zębatki to trochę go poruszyłeś ) jeżeli kasta ( to bierzesz ściągasz kasetę i sprawdzasz bębenek) no a jeżeli bębenek to tu masz schody... (ja wychodzę z zasady że jak się bębenek sypie to już jest lipa.. ale wszystko jest do naprawienia) wiec się określ co masz z tyłu i wtedy ci podpowiemy. Bynajmniej polecam ci ściągnięcie zębatek i nasmarowanie...
figasso Napisano 19 Lipca 2006 Autor Napisano 19 Lipca 2006 Czyli czeka mnie wizyta w serwisie, bo sam sie nie odważę bez odpowienich narzędzi.
krzychszop Napisano 19 Lipca 2006 Napisano 19 Lipca 2006 Jeżeli kaseta to był by ci potrzebny klucz do kaset oraz bacik (zamiast bacika da się użyć chropowatej szmaty bardzo długiej) jeżeli wolnobieg to klucz do wolnobiegów
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.