ACTIVIA Napisano 7 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 WItam Serdecznie Przy pomocy paru forumowiczów opracowałem adaptery, z którymi macie często problem. Chodzi tu o zmianę co poniżej 1) Z osi 9mm pod oś 15mm, 2) Z osi 20mm na 15mm 3) Z osi 15mm na 20mm Gdybyś cię mieli jakieś pomysły, rysunki techniczne, to zapraszam na pogawędki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 7 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Super to wygląda coś się zaczyna dziać w temacie, szukałem czegoś takiego swego czasu, a że nie znalazłam to trzeba było zmienić całą piastę. Teraz będzie alternatywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 7 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Ktoś się musiał w końcu tym zająć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 7 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Dodałbym do tego jeszcze końcówki osiek do piast dt swiss http://www.cyklomania.pl/index.php?p4296,dt-swiss-adapter-piasty-240s-12-135mm jest tego http://www.cyklomania.pl/index.php?k155,cze-ci-piasty-akcesoria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 7 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Właśnie oto mi chodzi. To mam zamiar dorabiac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 7 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 No to super oby ceny były akceptowalne to takie pod ośkę 12x142 i przednią q15 bym przygarnął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aristo111990 Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 witam, zastanawiam sie nad Q15 z DT 9mmQR w piascie Specialized Hi Lo Disc z koncowkami OS28 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Jaka byłaby waga względem oryginału? Na przykład QR od DT vs Twoje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 witam, zastanawiam sie nad Q15 z DT 9mmQR w piascie Specialized Hi Lo Disc z koncowkami OS28 Najpierw trzeba sprawdzić budowę wewnętrzną - czy zastosowane łożyska umożliwiają założenie ośki 15 mm ... same końcówki to nie wszystko ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aristo111990 Napisano 23 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Przyjrzalem sie dzis swojemu lozysku w piascie pod QR9mm. Siedzi tam popularne lozysko: 12x28x8. Teraz chcac zaadaptowac istniejaca piaste pod Q15, nie widze zadnego dostepnego lozyska (np: 18x28x8), ktore srednica D i szerokoscia B, pasowaloby do mojej piasty a sr. wewnetrzna d do 15mm osi. Czy moze moj tok rozumowania jest niepoprawny? Podpowiedzcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aristo111990 Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Dodano: tak mysle, ze gdyby wykorzystac lozysko: 17x28x7 zamiana z QR9 na TA15 bylaby mozliwa. Kolego ACTIVIA..? Czy uwazaz, ze waleczek pod TA15 moglby miec 1mm grubosci?? (patrzac na rozmiary lozysk np. w HOPE jest wlasnie tak) Brakuje mi tylko jeszcze zatyczki z 1mm-dystansem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.