FP2 Napisano 7 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Witam, mój pierwszy post, ale od razu z grubej rury. Otóż. Szukam chętnych (2 do 3 osób, chyba że znajdzie się więcej) na wyjazd do Rumunii w okresie lipiec-sierpień 2015. A dokładnie lipiec-sierpień, ale bez pierwszego tygodnia lipca i ostatniego tygodnia sierpnia. Szczegóły: - długość pobytu mi osobiście jest obojętna, bo moim nadrzędnym celem jest Transalpina albo/i Transfogarska, więc jeżeli udałoby się to zrobić w 2, 3 dni to ja już jestem kontent i czuję się spełniony. Wtedy siadamy przy stole przy rumuńskim winie i dyskutujemy nad dalszym rozowjem wypadków. Jednak max pobyt w Rumunii, na jaki jestem w stanie się zgodzić to 2 tygodnie. Cóż, życie. - wyjazd miałby się odbyć prywatnym samochodem, albo zostać zorganizowany przez biuro podróży (np. BikePROtour albo coś podobnego) specjalizujące się w takich wyjazdach (czyli wyjazdy na zamówienie wg planu zamawiającego). - absolutnym priorytetem miałaby się stać Transalpina albo/i Transfogarska. Plus ewentualnie jeszcze Transbucegi. Ale to już zobaczyłoby się na miejscu. - z tym samochodem (van, bus, czy co tam) to taka sprawa, że ja czułbym się psychicznie silny i duchowo spokojny jadąc ze świadomością, że podąża za nami Asistencia Medica niczym na Vuelta a Espana czy innym Giro. Jechać samemu, bez wsparcia wozu technicznego oczywiście się da, ale przynajmniej dla mnie to mocno stresogenna sprawa. No i focenie naszego heroicznego boju na trasie mocno ułatwione. Czyli mówiąc jeszcze inaczej: jedna osoba musiałaby się poświęcić i w dzień ataku szosowego robić po prostu za kierowcę. Oczywiście następnego dnia ta osoba ruszyłaby do szosowego boju, a za nią podążałby wozem ktoś, kto dzień wczesniej trasę już zaliczył. Takie rozwiązanie, choć może jawić się jako skomplikowane, mi wydaje się bardzo sensowne i po prostu rozsądne. Tak to rozwiązaliśmy już kiedyś będąc w Transylwanii. - Jestem obywatelem w sile wieku (33 l.), zaprawionym w szosowych bojach (w tym na Transalpinie!), ale lato 2015 może okazać się dla mnie ostatnią szansą na taki wyjazd, ale to już inna bajka. Ważne, że chciałbym wykorzystać szansę i ujechać się w lecie w Transylwani na szosie do bólu. - Mam znajomych Rumunów, którzy chętnie wszystko załatwią dla nas wcześniej. Już teraz mogę powiedzieć, że nocleg proponowałbym w Sugag (świetne miejsce, świetne warunki!) a samo zdobywanie Transalpiny na trasie Sugag - Novaci albo Novaci - Sugag (ta druga opcja trochę lepsza). Chyba tyle, nic więcej do głowy mi nie przychodzi. Dawajta ludzie znać, Transylwania to nie byle co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lepiotrek Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Witaj, Planujemy ze znajomym 10-12 dniowy wyjazd do Rumunii z tymi samymi priorytetami, a z racji lenistwa szukamy również transportu do/z Rumunii. Planowałeś coś więcej, masz jakieś pomysły na transport? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FP2 Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Strasznie późno opisuję, ale lepiej teraz niż wcale... Jesteście wciąż zainteresowani? Już mam wszystko zaplanowane, ale nagle odpadli prawie wszyscy chętni...! Na gwałt szukamy chociażby 2 osób, w tym choćby jednego kierowcę. Bez kierowcy nie ruszymy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lepiotrek Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Żeby nie zaśmiecać wątku wysłałem pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.