spytuux3 Napisano 7 Lutego 2015 Napisano 7 Lutego 2015 Witajcie. Chciałbym się z wami podzielić sposobem na dosyć ładny połysk .Ogólnie pomysl przyszedł z nudów oraz brudnych części gdy chcialem je poczyścić wpadłem na pomysł aby przeczyścić je ... Pastą do zębów ! ma funkcje wybielające także wiec dlaczego by nie sprobowac ? Efekt jest powalający szczególna gratka dla budżetowców i lansiarzy Dobra do rzeczy ! Potrzebujemy : Pasta do zębów ja użyłem Blenda Med White:) Olej zwykly kuchenny olej ! nie jakieś drogie oliwki. Waciki do paznokci/szmatkę Przydała by się suszarka do wysuszenia nadmiarow oleju czy cos u mnie się obeszlo bez. Zaczynamy: Skladamy sobie wszystko w kupę . tak jak na zdjęciu : Nabieramy na szmatkę/wacik pasty do zębów i szorujemy część az pasta zniknie efekt bedzie taki jak na zdj : Jak widac efekt nijaki ale brud znikł ! Teraz nabieramy pare kapek oleju na wacik lub szmatkę i pocieramy część dokładnie tak aby nie bylo zadnych zaciekow oleju etc...! efekt juz jest widoczny gdy wszystko wyschnie mozna zrobic to drugi raz będzie trwalsze itd.. Efekt po oleju : Dziękuje za poswięcony czas oraz przeczytanie . jeśli się nie nadaje proszę usunać Aha . przepraszam za jakość zdjęć robione smartfonem
llancer Napisano 7 Lutego 2015 Napisano 7 Lutego 2015 Warto zrobić to w lato. Nasz rower będzie naturalnie zmieniał kolor z czarnego na siwy ,lub z białego na czarny. Panie,wiesz jak do tego będzie się lepić wszystko od włosów,po kurz,piach itd ? Do tego będzie to wszystko cię brudziło,. Potem będziesz to zmywał płynami. Lepiej użyć pasty nabłyszczającej do kupienia w pierwszym lepszym budowlanym/motoryzacyjnym,i wetrzeć.
Plastyk Napisano 7 Lutego 2015 Napisano 7 Lutego 2015 Przyznam się, że czasem wypucuję ramę brunoxem deo na specjalne okazje bo mam go dużo, a poza działaniem nabłyszczającym spowalnia osiadanie pyłu, ale nie wpadłbym w życiu na smarowanie części olejem...
llancer Napisano 7 Lutego 2015 Napisano 7 Lutego 2015 Pył,pyłem,szmatka,woda. Gorzej w obecnej pogodzie.Jeżeli jest śnieg to pół biedy,Gorzej jak piaskarki na ulice wyjadą,Cały rower w piachu :/ Niestety ale w zime myję częściej rower niż w lato :/
spytuux3 Napisano 7 Lutego 2015 Autor Napisano 7 Lutego 2015 Słuchajcie czytaliscie ze zrozumieniem ? Po wysuszeniu nic się nie lepi.
ILC Napisano 8 Lutego 2015 Napisano 8 Lutego 2015 Jaki to ma sens ? Sposób chyba wyłącznie dla "niedzielnych" rowerzystów, którzy wyjeżdżają pokazać się swoim hiper błyszczącym rowerem do samego centrum miasta....Wysmaruj tak cały rower i w praktyce przetestuj czy się nic nie klei
emcinek Napisano 8 Lutego 2015 Napisano 8 Lutego 2015 A ja się zastanawiam... pasta do zębów kosztuje około dychy. Około dychy kosztuje też zwykła pasta polerka przeznaczona właśnie do polerowania, więc będzie lepszy efekt, niż po paście do zębów, tak więc ten motyw wcale nie jest budżetowy, bo za te same pieniądze masz gorszy efekt. Ja na stacji benzynowej kupiłem pastę tempo za 7zł, która robi robotę, a tubka jest znacznie większa niż pasty do zębów
chudeusz09 Napisano 8 Lutego 2015 Napisano 8 Lutego 2015 Ja bym zamiast oleju zastosował margarynę.... szybciej "wysycha"... no i przede wszystkim nie stosować do czarnych elementów past wybielających!!!
Tom650b Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 Brunox Turbo, ewentualnie inne np. Deo (dedykowany do Amora). Połysk perfekcyjny
youcek Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 Ja od czasu do czasu używam WD40. Trochę na szmatkę i wycieramy. Ładnie czyści, jest połysk i nic się nie lepi.
Gość Napisano 28 Lutego 2015 Napisano 28 Lutego 2015 Tempo to nie jest pasta polerska tylko kupa... Chcecie nabłyszczyć rower? W pierwszym lepszym sklepie motoryzacyjnym/ supermarkecie kupcie politurę nabłyszczającą do lakieru ( kosztuje nie więcej niż 20zł). Co do smarowania olejem- chciałbym zobaczyć co się stanie w gorący dzień na drodze pokrytej kurzem
ILC Napisano 28 Lutego 2015 Napisano 28 Lutego 2015 Ja od czasu do czasu używam WD40. Trochę na szmatkę i wycieramy. Ładnie czyści, jest połysk i nic się nie lepi. No i ładnie pachnie w dodatku...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.