ukaniex Napisano 6 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Czołem. Czy jest tu jakiś posiadam w/w roweru? Jak sprawuje się zawias, czy rama jest przystosowana pod sztycę regulowaną, jaka jest jej waga? Szukam info w internecie ale niestety poza weightweenies i ubogiego wątku oraz 2 testów bikereview nic więcej nie znalazłem. :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugosz Napisano 6 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 http://www.forumrowerowe.org/user/154317-orzelpiotr/ Ten użytkownik powinien Ci pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quba88 Napisano 6 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Orbea Occam 29 H30test fulli 29" / 100 mm skoku w bB 6/2013. Między innymi w tym numerze bB porównywali tę maszynę z kilkoma innymi rowerami i z tego co pamiętam właśnie Orbea wypadła najlepiej jeżeli chodzi o stosunek jakość/cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 6 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Dziękuje Wam serdecznie za pomoc. Poszukam tego bB i napisze do powyższego kolegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 6 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Jak nie znajdziesz to daj znać to się pofatyguje i zrobię foty z testu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomalczak Napisano 6 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Jeżdżę na tym rowerku od zeszłego roku. Zawieszenie działa bez zarzutu, może nie jest to "maestro" ale nie mam się do czego przyczepić. Rama jest przygotowana pod sztycę regulowaną z tym, że kabel prowadzimy na zewnątrz. Przygotowane są otwory od spodu rury poziomej (seryjnie nie ma przelotek). Rama nie jest lekka, ale przekroje rur i spawy są dość tłuste. Sprawia to wrażenie "pancerności". Co do wagi proszę bardzo: http://www.rowerowawaga.pl/index.php?d=artykul&kat=87&art=4824 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 6 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ja mam możliwość kupienia modelu M50 wiec liczę, ze nie będzie to taki kloc. Z tego co widzę raczej tez nie ma wewnętrznego prowadzenia linek do sztycy choć na stronie można rower skonfigurować pod Reverba Stealth :-|. Jeździsz ze 100 mm na przedzie? Będzie to rower na Mazowsze ale tez do męczenia na okolicznych trasach jak Rychleby, Beskidy, Kouty. Nie chce enduraka gdyż bym sie po płaskim zamęczył, taki kompromis, 29er 120/105 wydaje sie byc złotym środkiem. @jahoo84, gdybys był tak miły to wyślij mi fotki na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 6 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ok jutro poszukam tego numeru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvin Napisano 6 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 http://laryzebatka.com/orbea-occam-29er-carbon/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomalczak Napisano 7 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Rychleby chyba nie są okolicznymi trasami dla Mazowsza Mam wersję H czyli rama z alu. Oblatałem go na Rychlebach, singlach pod Smrkiem, Rudawach i różnych częściach Sudetów. Nie zawiódł mnie ani razu. Widelec mam 100mm, ale również myślę, że 120mm byłoby idealne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Okoliczne = czyli okolice naszego kraju ;-) Wiadomo, że nie są to miejscówki 50 km od Warszawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 9 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 ukaniex pewny jesteś 29er? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Nie, ale z braku laku, wszystkiego trzeba wypróbować. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi