Brusu Napisano 18 Lipca 2006 Napisano 18 Lipca 2006 witam, chce zminic sobie siodło bo na oryginalnym jakims activa tyłek mi więdnie jak tylko na nie spojrze. Jest chyba trefnie skrojone . Potrzbuje miekkiego siodełka do max 70 zł na wypady gora 40 km niby to nie dużo ale na moim juz po 5 min tyłek sie upomina nie mowiac o innych czesciach ciała:) i dlatego porsze was o pomoc. jeżdze xc ale kompletne deski nie wchodza wgre, san marco kusi fajnym wygladem ale niejestem pewny czy bez pampersa jest sens Na necie udało mi sie znalesc author ASD-MegaTT ASD-MegaTT http://www.velo.com.pl/author/authorczesci_06.htm Czy ktos posiada takie siodełko i mógłby si ewypowiedziec lub zna inne do 70 zł o charakterze turytuczno - sportowym ? prosze o pomoc , pozdrawiam
vega Napisano 24 Lipca 2006 Napisano 24 Lipca 2006 Hej Brysu , ja mam takie siodełko jerdze bez pampersa a dystanns najdłuższy jaki zrobiłem to ok. 90km. No i niestety mój tyłek jużmnie troche bolał, ale dystanse ok.50km. to jest super, ale pamiętaj że musisz przyzwyczaić, no raczej Twój tyłek musi sie przyzwyczaić do siodełka.
Pulse Napisano 3 Kwietnia 2007 Napisano 3 Kwietnia 2007 cos tu posty powcinalo, tak wiec napisze ponownie, czy to siodlo jest wygodniejsze od san marco SKN i kbix pro-race? Moze ktos zarzucic fote jak to sie prezentuje na rowerze? Dzieki
Żbik Napisano 3 Kwietnia 2007 Napisano 3 Kwietnia 2007 Pytania o wygodę na konkretnym siodle są bezsensowne... Każdy ma inną fizjonomię i "kształty ciała"i jednemu będzie się super siedzialo na siodle, a innemu na tym samym siodełku wprost przeciwnie, masakrycznie...
Pulse Napisano 4 Kwietnia 2007 Napisano 4 Kwietnia 2007 no racja, w takim razie czy moglby ktos pokazac jak prezentuje sie takie siodelko. Mimo iz kazdy odczuwa inaczej spytam jeszcze o opinie o Velo prolite Cr-Mo - link
Pulse Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 juz mam siodlo author mega tt kupione na Allegro od uzytkownika krajek_pl Niestety w miedzy czasie nabawilem sie kontuzji przy grze w nodze i nie bardzo moge sobie pozwolic na dluzsze wycieczki. Z krotkich przejazdzek wnioskuje ze siodlo bedzie super, fajnie sie siedzi wygodnie (testowane na bruku). Po wiekszym przebiegu napisze cos wiecej a teraz zapodaje foty jak sie sidlo na rowerku prezentuje, nie jest moze szalenie agresywne jak np. San Marco SKN ale wygoda robi swoje a wyglad do najgorszych nie nalezy: Foty: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Gryzon Napisano 22 Kwietnia 2007 Napisano 22 Kwietnia 2007 Kupiłem niedawno to siodełko i niestety nie jest ono dlamnie zbyt wygodne, uwiera mnie w krocze :redface: mimo to, że cofnąłem je na max do tylu i do dołu, jeżdżę w pampersie, ale jednak czuję dyskomfort. Macie jakieś rady, co można z tym można zrobić? Czy jest ono spisane na straty w moim przypadku?
Szajbz Napisano 22 Kwietnia 2007 Napisano 22 Kwietnia 2007 a ile juz na nim smigasz gryzon? Bo ja na przykład smigam na kanapie meridy komfort taka do składaków i po zimie jak wsiadłem na nią to też mnie tyłek bolał, poprostu trzeba duzo jeździć, im wiecej jeździ tym mniej boli. a jak cie boli krocze to nie cofaj tego siodła tylko je przybliż czubek nosa lekko w dół
Gryzon Napisano 22 Kwietnia 2007 Napisano 22 Kwietnia 2007 Wcześniej (jakieś 2 tygodnie temu) jeździłem na innym siodełku, też było niewygodne, ale nie było tego problemu, bardziej uwierało z tyłu a to z przodu, co powoduje wręcz ból. Zaszła pomyłka miałem na myśli, że wysunąłem je na max do przodu a nie do tyłu, a poza tym próbowałem już wielu ustawień i nie znalazłem takiego żeby było wygodnie.
Klosiu Napisano 26 Kwietnia 2007 Napisano 26 Kwietnia 2007 To tylko potwierdza, ze d... kazdy ma swoja Ja mialem to siodelko oemowe z Tractionem i na wygodniejszym nigdy nie jezdzilem. Zmienilem tylko dlatego ze troche za szerokie jest i przeszkadzalo w przesuwaniu sie do tylu na zjazdach. Ale przejechalem na nim jakies 6-7 tys km, w tym trasy powyzej 100km i problemow nie mialem zadnych, od samego poczatku bylo dla mnie idealne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.