Skocz do zawartości

PEdały platformowe do MTB

rafaells

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam prawdopodobnie już wielu o to pytało, a mianowicie jakie polecacie pedały platformowe do roweru MTB, czy firma Dartmoor produkuje dosyć wytrzymałe? bo maksymalnie to mogę na nie przeznaczyć coś ok. 80 zł. Nie chcę za dużo inwestować w sprzęt tego typu bo mam inne rzeczy do wymiany, a te pedały, które miałem w zestawie do roweru firmy Kands modelu 1300 energy to szajs.

Dodam, że zdarza mi się podczas jazdy uderzyć w jakiś korzeń, kamień. Nawet przy jakimś ostrym zakręcie zarywałem o asfalt i w końcu pękł :) 

co możecie polecić - serdecznie dziękuję z góry 

Napisano

Przejeździłem sezon na Dartmoorach Cookie z tworzywa, dzielnie wszystko znosiły, nie raz obcierały ob asfalt przy zakrętach i nigdy nic złego się nie stało, na ten sezon kupiłem metalowe Octane One Static, na razie się nie wypowiem bo jeszcze nie jeździłem, aczkolwiek wyglądają bardzo porządnie, wydaje mi się jednak że do tych 100 zł czegokolwiek byś nie kupił to się sprawdzą, chyba, że masz zamiar jeździć jakoś ultra hardkorowo albo zależy ci na uber wadze :)

Napisano

dzięki, nie coś ty waga nie ma znaczenia ogólnie jakie to ma znaczenie 200 g w tą czy w tą. :)

sprawdziłem te cookie w  internecie i ludzie jakieś tam zdjęcia wrzucają z pękniętymi w pół, jakoś to mnie zraziło i chyba też zastanowie się nad czymś innym z tej firmy. Ale ogolnie  chyba ludzie zachwalają rzeczy z tej firmy. 

Napisano

Jeśli chodzi o platformowe pedały to budżetówki i ciężko żeby charakteryzowały się tą wytrzymałością co metalowe, w moim przypadku jednak po sezonie jazdy nic złego im się nie stało a miały kilka dobrych okazji żeby się poharatać, podkreślam raz jeszcze - to budżetówki i dodam też, że ten jaskrawy plastik dość ciągnie brud i po roku wyglądają dość brzydko, zaletą było to, że plastikowe piny były dość przyjemne i spełniały swoją rolę, metalowe są o wiele bardziej "agresywne" :) Wybór pozostaje tobie.

Napisano

aha, no plastiki odpadają - poza tym zdarza mi się jeździć często- nie raz w tygodniu tylko z 6 :) przynajmniej godzinkę,  więc wypadałoby coś mocniejszego. w każdym razie thanks :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...