rafaells Napisano 5 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Witam wszystkich forumowiczów. Piszę do was z zapytaniem, czy w Polsce są organizowane "Targi Rowerowe" np. ze sprzętem wyższej półki typu Enduro, DH, gdzie można za darmo przetestować sprzęt? Wstyd się przyznać ale, nigdy nie miałem okazji jeździć na sprzęcie typu Enduro bądź DownHill a większość sklepów zastrzega sobie że tak powiem prawo do testowania roweru przed jego zakupem itd. Czy ktoś z was orientuje się gdzie w tym roku można spodziewać się takich targów? za odpowiedzi dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 5 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Z tego co się orientuje to są targi rowerowe w Kielcach. Ale to chyba dopiero we wrześniu. Innych nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaells Napisano 5 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 dzięki kolego, no chyba jednak będę coś szukał bliżej Warszawy lub Lublina bo mieszkam po środku tych miast. Myślę, że coś w wakacje będzie w Warszawie. Nigdy nie byłem na takich targach ale jeśli to ma być na zasadzie popatrzenia na jakieś nowe modele to dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 5 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Profesjonalne, najwieksze i jedyne w Polsce odbywają się na jesien w Kielcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 6 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 A i na takich targach w Polsce oprócz oglądania nie licz na mozliwość testu tego rodzaju roweru, a jesli już nawet, to na pewno nie w prawdziwym terenie, do jakiego te rowery są zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 6 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Można testować wybrane modele przez wystawcę na hali jeżdżąc dookoła:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 6 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Tak się zastanawiam. Jak wyobrażacie sobie testowanie roweru enduro lub DH na targach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaells Napisano 6 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 hej no wiadomo, że raczej nikt nie udostępni sprzętu aby stestować go w terenie. Miałem na myśli jakąkolwiek przymiarkę, dobre i to. Zobaczyć jak pracuję amortyzator,przerzutki itd. Zawsze to coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 6 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Testy rowerów są organizowane cyklicznie przez różne marki. Np Trek udostępniał ostatnio szereg modeli w ramach nowo otwartego sklepu w Bielsku Białej. Salon Speca w Bielsku należący do Twomarku odpłatnie wypożycza rower na parę godzin, Merida na wiosnę testuje rowery w Wiśle, Scott ma cykliczną coroczną akcję w całej Polsce http://www.scott.pl/testy/19/25-26-KWIETNIA-2015-SIGMA-KOMFORT/ a salon Air Bike w Warszawie ma również rowery Speca do testów. Również przy okazji wielu imprez rowerowych mają miejsce stoiska firmowe z rowerami do wypożyczenia, na MTB Marathon jest stałe stoisko speca ze sprzętem do wzięcia udziału w zawodach, w Kluszkowcach na Joy Ride Fest masz testy rowerów, w Rychlebach i Singletrack Pod Smrekiem również. Lista jest pewnie znacznie dłuższa, wystarczy zapytać wujka googla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaells Napisano 6 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 dzięki, to znaczy... ja wiem, że w Kluszkowcach właśnie jest taka wypozyczalnia rowerów DH, enduro - podobno wypożyczenie na 2 godz. kosztuje 200 zł. No jeszcze nie mam zamiaru płacić tyle za sprzęcik na krótką chwilę. Ogólnie właśnie szukam teraz czegoś bliżej Warszawy bo mam 100 km do stolicy:) i tam będę szukał okazji, oczywiście nieodpłatnie ewentualnie za jakieś grosze. Ale dzięki za informacje. Temat już może być zamknięty pis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.