Gość Napisano 5 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Witam, Przejdę odrazu do opisu problemu. Mam hamulce m395, wciśnięcie klamki dopiero o jakieś 0,5-1cm ( ciężko określić) powoduje kontakt klocków z tarczą. Czy da się jakoś zniwelować tą "martwą strefę"? Przy klamce jest regulacja skoku ale działa w nieco inny sposób niż się spodziewałem, powoduje wydłużenie/ skrócenie skoku klamki ale nie usunięcie tej wolnej przestrzeni. Jestem przyzwyczajony do dość ostrych hamulców i mi to lekko przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 5 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Nie , to normalne zachowanie i musisz sie przyzwyczaić a regulacja przy klamce tylko oddala / przysuwa klamke bliżej kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaler Napisano 5 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Możesz spróbować wtłoczyć więcej płynu do układu, żeby wypchnął tłoczki. Ale ciężko będzie zrobić to precyzyjnie. Najlepiej podłóż coś między klocki a tarczę (coś cieniutkiego typu grubsza koszulka na dokumenty, cienka wizytówka) i wtedy wtłocz płyn. Ale to dość chałupnicza metoda nie wiem jak się sprawdzi. DO tego tarcza nigdy nie jest idealnie prosta, żeby czasem nie zaczęło coś ocierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 5 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) Nie ma opcji, nadmiar ucieknie do zbiorniczka wyrównawczego. Edytowane 5 Lutego 2015 przez dran2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 7 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Dran a o czym my mówimy ? Chodzi o to żeby przepełnić układ więc nadmiar nigdziw nie ucieknie bo płynu będzie za dużo. Nie warto tego robić bo możemy zabić membrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi