Skocz do zawartości

[12 000] Full XC 29" do rekreacji - Epic, Anthem, Big Ninety-Nine, Spark, Superfly, Scalpel, Rush?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem w trakcie telefonicznego maratonu po sklepach, w celu załatwienia sprzętu do testów w terenie:

Epic - Twomark Chorzów wymaga 50% kaucji i 200 zł/dzień, odliczanych od ceny w wypadku zakupu.

Anthem - Giant Polska poinformował mnie, ze w tym roku nie będzie go w centrach testowych, bo nie jest to już nowość.

Superfly, Spark, Scalpel, Rush -  Fansport Gliwice ma na stanie dwa pierwsze, za 100 zł/dzień, natomiast co do Cannondale'i, nie wiadomo jeszcze czy i na jakich warunkach będą dostępne.

Ogólnie sytuacja z rowerami demo w Polsce wygląda inaczej niż na Zachodzie, gdzie producenci dają je sklepom za darmo, że by pobudzić sprzedaż. U nas często wymaga się, żeby sklep kupił taki rower i dbał o niego na własny koszt.

Znalazłem też fajne omówienie rożnych rodzajów zawieszeń, która rzuciło trochę światła na pewne kwestie (m.in. czym dokładnie się różni klasyczny jednozawias od ABP): http://www.bikeradar.com/gear/article/buyers-guide-to-mountain-bike-suspension-part-2-28438/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.