Skocz do zawartości

[rower] Pierwszy rower szosowy od 2000 do 3000 PLN

Adik91

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcialbym kupic sobie rower szosowy, tylko nie mam pojecia na co mam zwracac uwage przy kupnie takiego roweru. Moge powiedziec tyle, ze jezdze bardzo czesto na rowerze, nie codziennie ale kilka razy w tygodniu, czasem pokonuje trasy 50km. Jesli chodzi o styl jazdy to raczej jazda rekreacyjna niz sportowa.  Prosilbym was jeszcze o podanie rozmiarow ramy dla mojej osoby, mam 186cm wzrostu, no i tak jak na poczatku wspomnialem na co powinienem zwracac uwage. Jezeli ktos mialby  propozycje jakiegos roweru szosowego ktory moglbym kupic w polsce lub za granica (niemcy) to chetnie sprawdze i bede bardzo wdzieczny!

Rama: amelinium, widelec: carbon, osprzęt: Sora (może Tiagra), waga: 9-10,5kg.Tego szukaj. Jak znajdziesz to wrzuć tutaj swoje typy.

Tutaj przykład, Giant Defy 3:

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/defy.3/18819/76290/#specifications

Do jazdy rekreacyjnej będzie doskonały, frameset markowy, osprzęt dobry, waga ok, wygląd fajny, po negocjacjach za 2,7k-2,9kzł spokojnie go kupisz.

• 3 tygodnie później...

Cierpliwie szukaj używki

Rok temu kupiłem taki

http://road-bikes.findthebest.com/l/840/2012-Fuji-Roubaix-2-0

Rower jak nowy, minimalne ślady używania, 1850 pln. Po 2 miesiącach sprzedałem za 1800, bo jakoś nie leżało mi jeżdżenie na szosie, na moje okoliczne wioski lepszy cross, którego ujeżdżam od 6 lat. 

Także moja rada - szukać używki. Może plusem nowego roweru jest teoretyczny serwis, ale to tylko teoria. W praktyce wygląda to tak, że większość reklamacji zostanie odrzucona. Doświadczone na osobistym przykładzie. Rower mtb, cena katalogowa 8300pln, po 1000km wysypał się suport - nie podlega gwarancji. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...