Adik91 Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Witam, chcialbym kupic sobie rower szosowy, tylko nie mam pojecia na co mam zwracac uwage przy kupnie takiego roweru. Moge powiedziec tyle, ze jezdze bardzo czesto na rowerze, nie codziennie ale kilka razy w tygodniu, czasem pokonuje trasy 50km. Jesli chodzi o styl jazdy to raczej jazda rekreacyjna niz sportowa. Prosilbym was jeszcze o podanie rozmiarow ramy dla mojej osoby, mam 186cm wzrostu, no i tak jak na poczatku wspomnialem na co powinienem zwracac uwage. Jezeli ktos mialby propozycje jakiegos roweru szosowego ktory moglbym kupic w polsce lub za granica (niemcy) to chetnie sprawdze i bede bardzo wdzieczny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mapmen Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Zwróć uwagę, żeby rower miał dwa koła i poczytaj to podforum bo jest zylion tematów o pierwszej szosie w tych widełkach cenowych już na pierwszej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 @Adik91: co do poszukiwania rozmiaru ramy to przydatne będzie zmierzyć długość wewn. nogi. ten kalkulator może być przydatny w doborze ramy , w zależności czego poszukujesz - klasyczna/slopingowa http://mathmed.blox.pl/2011/02/Dobranie-rozmiaru-ramy-szosowej-kalkulator.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdiiS3 Napisano 5 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 polecam ktm cross live i jak kolega Rafał pisze ważny rozmiar ramy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin13 Napisano 5 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Rama: amelinium, widelec: carbon, osprzęt: Sora (może Tiagra), waga: 9-10,5kg.Tego szukaj. Jak znajdziesz to wrzuć tutaj swoje typy. Tutaj przykład, Giant Defy 3: http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/defy.3/18819/76290/#specifications Do jazdy rekreacyjnej będzie doskonały, frameset markowy, osprzęt dobry, waga ok, wygląd fajny, po negocjacjach za 2,7k-2,9kzł spokojnie go kupisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapec07 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Cierpliwie szukaj używki Rok temu kupiłem taki http://road-bikes.findthebest.com/l/840/2012-Fuji-Roubaix-2-0 Rower jak nowy, minimalne ślady używania, 1850 pln. Po 2 miesiącach sprzedałem za 1800, bo jakoś nie leżało mi jeżdżenie na szosie, na moje okoliczne wioski lepszy cross, którego ujeżdżam od 6 lat. Także moja rada - szukać używki. Może plusem nowego roweru jest teoretyczny serwis, ale to tylko teoria. W praktyce wygląda to tak, że większość reklamacji zostanie odrzucona. Doświadczone na osobistym przykładzie. Rower mtb, cena katalogowa 8300pln, po 1000km wysypał się suport - nie podlega gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.