Skocz do zawartości
  • 0

MTB dla dziewczyny do 1500 zł

Gość Asia

Pytanie

Napisano

Hej,

Poszukuję roweru, najlepiej MTB do kwoty około 1500 zł. Myślałam o modelu Ghost Miss 1200, ale sprzedawca w sklepie rowerowym mi odradził. Możecie mi polecić jakiś rower godny uwagi?

Z góry wieeelkie dzięki :)

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Krzysiek
Napisano

Szukasz nowego czy używanego?? jeśli moze być używka w bardzo dobrym stanie to mam rower złozony na ramię Accent Peak 26 z hamulami tarczowymi Hayes'a z kołami Dart'a oraz osprzętem Shiamno Deore. do tego dorzucam licznik i oświetlenie Cateye'a oraz dodatkow opony i dętki Panaracer. cena na pewno nizsza niż 1500 :)

Pozdrawiam

Napisano

Hej,

Zależy co chcesz na nim robić. Grunt by był na kasecie (a nie wolnobiegu) ale z tym to różnie bywa w tym przedziale cenowym. Najważniejsze jednak by rama była dobrze dopasowana i umożliwiała ewentualny upgrade roweru. Moja druga połowa śmiga od tego roku na Krossie Lea R4 i jest bardzo zadowolona. Oprócz tego że jej się podoba kolor :P to właśnie mówi że dobrze i pewnie jej się jeździ.

Używany rower to z kolei zawsze lepszy osprzęt, ale niestety nigdy do końca nie wiadomo w jakim jest on stanie. Oprócz tego nie masz już gwarancji (zazwyczaj), często nie wiesz także z jakiego źródła pochodzi.

Osobiście bardziej nastawiałbym się na nowy rower. Będzie słabszy, ale jeśli ma służyć do rekreacji to nie będzie to bardzo odczuwalne. A w przyszłości zawsze można go ulepszyć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...