ACTIVIA Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 (edytowane) WItam Serdecznie Przy pomocy paru forumowiczów opracowałem adaptery, z którymi macie często problem. Chodzi tu o zmianę co poniżej 1) Z osi 9mm pod oś 15mm, 2) Z osi 20mm na 15mm 3) Z osi 15mm na 20mm Poniżej podaje wam rysunek - wzór całego adaptera przerobionej piasty Quando na oś 15mm która była pod zwykłą oś z mocowaniem tarczy. Tam gdzie jest mniejszy adapter to jest od strony mocowania tarczy, tam zaś gdzie jest szerszy adapter to jest po to opracowane żeby później symetrycznie dało by się kółko poskładać GDYBY KTOS Z WAS MIAŁ JAKIEŚ RYSUNKI DO WYTOCZENIA LUB JAKIŚ NOWY POMYSŁ TO PISAĆ, BO MATERIAŁU MAM SPORO Edytowane 4 Lutego 2015 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mungie Napisano 21 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 ile by kosztowało przerobienie piasty autora z 9 mm na 20 mm? Tarcza montowana normalnie nie na center lock? Czy to możliwe i aktualny temat? Piasta ta jest na maszynach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 21 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Koszt przeróbki cię wyniesie drożej niż cała oryginalna piasta. Pod 20QLC tanio dostaniesz całą piastę. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mungie Napisano 21 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Za taką piastę najtaniej chcą 170 zł to tanio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mungie Napisano 22 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Ciekaw jestem ile kosztuje przeróbka dla porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 (edytowane) Piszesz 170zł Ja mam w ofercie taką za 89zł, na maszynówkach Edytowane 22 Lutego 2015 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mungie Napisano 22 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 fakt kiepsko szukałem . Mogę mimo to wiedzieć ile wyniesie koszt przeróbki tej co mam teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 22 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 (edytowane) Activia co to za piasta ? Ile ich masz ? Masz inne kolory ?32 czy 36 szprych ? Edytowane 22 Lutego 2015 przez Bejker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 (edytowane) fakt kiepsko szukałem . Mogę mimo to wiedzieć ile wyniesie koszt przeróbki tej co mam teraz? Możesz dać fotkę twojej piasty w kole. Bejker, tą piastę biorę z tej hurtowni http://b2b.fhsaks.pl/pl/ Może inne by też znaleźli Edytowane 23 Lutego 2015 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mungie Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Jutro zrobię zdjęcie tylko jak wstawić je na forum mogę prosić o maila? Gdybym chciał kupić Tę piastę ze zdjęcia to ile wyniesie przesyłka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 24 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) Mój mail: hurt.activia@gmail.com Koszty wysyłki to: 10zł listem poleconym albo 16 zł kurierem Edytowane 24 Lutego 2015 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mungie Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Zdjęcie a w zasadzie 4 zdjęcia przesłane.Czekam na info ile by wyniósł koszt przeróbki piasty.Ta piasta co oferujesz ciekawa zastanawiam się nad nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Witam. Mam takie pytanie: mam stockowe koła bontragera standardowo na szybko zamykacz 5mm. Czy da się wyciągnąć drążoną ośkę i wsadzić coś grubszego np 10mm od dt swiss rws? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 25 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 (edytowane) Zdjęcie a w zasadzie 4 zdjęcia przesłane.Czekam na info ile by wyniósł koszt przeróbki piasty.Ta piasta co oferujesz ciekawa zastanawiam się nad nią. Z tej piasty przeróbkę pod oś 20mm niestety nie zrobisz. A Chcąc przerobić to i tak piastę bym musiał rozłożyć. Nowe łożyska o innych średnicach trza. Edytowane 25 Lutego 2015 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mungie Napisano 25 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 No dobra ale jakby się uparł to koszt przewyższy koszt piasty którą pokazałeś że Masz za 89 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 26 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Zrobienie takiego całego z adapterami wyniesie go ok 100zl. Natomiast jeszcze potrzeba łożyska dokupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mungie Napisano 26 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Ok czyli mamy 100 za przeróbkę ile za łożyska? Piasta od Ciebie 89 + przesyłka za 10 i szprychy 36 zł lub więcej Daj znać ile takie łożyska i czy byś podjął się przeróbki i czy ta piasta po przeróbce się nie rozsypie ? Czy mógłbyś mi doradzić który wariant będzie lepszy czy piasta nowa czy przeróbka? Napisz proszę w jaki sposób mogę zamówić u Ciebie piastę ze zdjęcia Quantę bodajże.Przesyłkę za dychę bym wybierał.Odpowiedź na poprzednie pytania nadal mnie interesuje ale zdecydowałem się kupić nową piastę.Proszę o szybki kontakt to mój numer telefonu:797433006. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 26 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Powiem ci wprost, że nie podejmę ci się tej roboty ze względu na to że później nie wiem czy to w ogóle wypali. Chcąc zmieniać pod daną os 20 nie wiadomo czy dostaniesz takie łozyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mungie Napisano 26 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Kurcze toś mi super odpowiedział a co z pytaniem o zakup piasty którą polecałeś?Odpowiedzi na przeróbkę się spodziewałem bo od początku byłeś na nie i rozumiem to. Tak jak pisałem wcześniej chciałbym kupić od Ciebie tę piastę napisz jak mogę tego dokonać jakieś dane bankowe adresowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 27 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 W ostatnich dniach te piasty mi się wyprzedały, przez to ci nie odpisywałem. Co do dystry to mają lecz z kosztem transportu samej piasty to cię wyniesie 110zł. Wiem że chciał byś zmienić w swojej piaście oskę lecz nie wszystko się tak łatwo da przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mungie Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Co do dystry co to oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 27 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Chodzi o dystrybutora danej marki na Polske Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mungie Napisano 28 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Rozumiem dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidNSDH Napisano 10 Marca 2015 Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 mam koło z piasta dartmoora qr20 a chciałbym zamontować na zwykła os qr9 i jak bym kupił adapter na qr9 czy to będzie pasować ? http://allegro.pl/adapter-z-qr20-na-qr9-do-widelca-rst-w-wa-i5147279844.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 10 Marca 2015 Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Nie.....Musiałbyś dorobić. Ten z aukcji to jest do rst storma i umożliwia zamontowanie piasty na qr9 w widelcu na qr20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi