Rejkoks Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Cześć. Czy da się w takim widelcu (zdjęcie w załączniku) zamontować hamulce typu V-brake? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Nie, a nawet tak. Przy tak "ostrym" zdjęciu to jak wróżenie z fusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rejkoks Napisano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Tu wrzucam zdjęcie znalezione w internecie, zaznaczyłem, a raczej skreśliłem elementy, których mój wideł nie posiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzanas Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Jeżeli w owych miejscach ,w swoim widelcu masz otwory do wkręcenia piwotów to jak najbardziej się da , aczkolwiek biorąc pod uwagę stan tego widła to osobiście bałbym się czymkolwiek hamować na tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rejkoks Napisano 6 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Zrobiłem normalne zdjęcie. Jak widać nie ma niestety żadnych dziur, ale może znalazłby się jakiś sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 6 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Jak widać nie ma niestety żadnych dziur, ale może znalazłby się jakiś sposób? Musiał byś nawiercić małe dziurki (naprawdę małe i w tych samych miejscach) i musiał byś wkręcić piwoty. Nie lepiej kupić nowy amorek? Bo stan tego jest przerażający i może się rozsypać. Ja w każdym razie proponuję zakup nowego. Co to za amorek jeśli mogę spytać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rejkoks Napisano 6 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 To jest amor, który był oryginalnie zamontowany, firma "zoom". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 6 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ten motyw już kiedyś widziałem. Otóż nie da się ot tak wywiercić dziur. W wersji "hamującej" tego widelca są przy otworach przyspawane nakrętki, dzięki czemu da się wkręcić piwoty hamulców. Nie ma dziur = nie ma nakrętek. Wiercić nie ma sensu bo to tylko cieniutka blaszka. Cały ten "amortyzator" lepiej wywalić i zamienić na sztywny widelec, trzymanie tego czegoś w rowerze nie ma żadnego sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzanas Napisano 7 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 AMEN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 7 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 firma "zoom" za 80 zł widziałem nowy może znajdziesz taniej bo przeróbka tego nie ma sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rejkoks Napisano 7 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Ok, dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 9 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 albo sztywny widelec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 9 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 albo sztywny widelec mi sie zdaję że każdy zoom jest sztywny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.