Autor Napisano 18 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 dajcie pomysł na koło do 150zł pod tarczówke piasta to jakas z mocowaniem tarczy na 6 srub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter Napisano 18 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 W tej cenie to chyba tylko kółko na deore 525 ( co jest średnim wyborem, może będzie działa dobrze a może padnie po 1000km wiec loteria). Do tego najprostsze szprychy Dt Champion i jakaś tania obręcz np. Alexrims ACE 18. Moja rada jest taka żebyś dozbierał jeszcze troche kasy i kupił jakąś piastę na maszynówkach np. Novatec albo Winzip wytrzyma więcej niż te deore a jak łożyska padną to wymienisz za parę złotych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 19 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Czy pomiedzy kołami DM18 a ACE 18 jest jakas różnica..w sumie różnica ceny to 9zł wiec pytam czy jest sens dokładac czy lepiej dolozyc np na piaste. Myśle o takim zestawie Obręcz: DM18 lub ACE 18 Szprychy: DT Champion Piasty: Deore 2005 Preferuje typowe XC wypady za miasto sciezkami, troszke po lesie, waże 65kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter Napisano 19 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 DM 18 jest bardziej "pancerna" ale waży też dużo wiecej. Wagi: DM 18 ok. 600g ACE 18 ok.450g Używałem DM 18 i nie umiałem jej załatwić tzn. nigdy jej nie scentrowałem teraz jeździ już na nich kto inny IMHO DM 18 jest raczej dla cieższych jeźdźców dla których ACE 18 byłaby zbyt delikatna, przy twojej wadze nie będzie chyba potrzebna, dołóż do porządnej piasty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 20 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Autor nie napisałeś wagi swojej i zastosowania. domyślam się że XC, 12 lat, więc ciężki nie bedziesz. Obręcz ACE18 64,00zł szprychy DT Champion silver 32 sz. 38,40zł cienko, bo zostaje tylko 47,60 zł na piaste łapiesz się niemal idealnie na: Piasta przednia DEORE HB-M495 46,00zł suma 148,40zł nie wiem jak u ArniK'a jest z zaplataniem, musiał byś się spytać. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 20 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 No to będzie chyba najlepszy zestaw za tę cenę, bo tu nie Hogwart i nic się raczej nie wyczaruje PS Co do piast Deore - ja na tylnej zrobiem już ponad 4000 w XC, teraz tłukę ją w streecie i się trzyma! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Autor Napisano 20 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Waże 39 kg przez XC i jezdze raczej czesciej po lesie np. góra chełmska nie zbyt wyboisto ale troche korzeni wystajacych jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 22 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 za te pieniądze nie stworzy się nic lepszego. Co nie znaczy ze zestaw jest zły. najsłabsza niestety bedzie piasta, ale i tak powinna długo wytrzymać pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.