lesieque Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Potrzebuję Waszej pomocy. Korzystam z szosy jako roweru treningowego i do nabijania kilometrów. Wprawdzie mieszkam w Warszawie i tu jej używam, więc teren jest płaski, ale chciałbym kilka razy pojechać w góry i szukam kasety o nieco lepszym stopniowaniu.Na chwilę obecną mam przerzutkę tył ultegry 6500 oraz manetki z tej samej serii (2x9). Zastanawiałem się ostatnio nad zmianą napędu na 10rzędowy z racji, że nowe manetki mają nieco inną ergonomię chwytu, która bardziej mi odpowiada, a dodatkowo mógłbym rozszerzyć kasetę powiedzmy do 11-28 bez straty biegu pomiędzy. Z tego co wiem to RD-6500 powinna podejść pod 10 rzędów.A jak to się ma z 11 rzędami? Dlaczego w ogóle sprzęt 105 dla 10 rzędów jest droższy niż jej nowszy odpowiednik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 mozesz kupic przerzutke ktora ogarnia kasete 11-32 przy 9 rzedach albo z przodu korba na 3 blaty przy przejsciu na 10 wystarczy wymienic manetki lancuch i kasete Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.