Grathon Napisano 2 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Witam. Proszę o pomoc przy przeróbce mojego Focusa. Jako że wyszły problemy z kolanem, i odłożyłem kupno nowego roweru na przyszły rok, chciałbym przerobić kierownicę. Na "baranka" i klamkomanetki. Osprzęt mam Sory, i nie widzę potrzeby zmiany na wyższą klasę. O czym muszę pamiętać przy takiej wymianie. Może macie jakieś gotowe sprawdzone kierownice które podpasują do elemenów ConceptX. Rower jest w galerii. Zdjęcia detali mogę dodać. I pytanie poza konkursem. Chciałbym zmienić koła, na coś lepszego. Polecicie coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 kierownica to juz sam musizs wybrac jaka szerokosc ci pasuje i sprawdzic szerokosc mocowania do mostka, ta Twoja sora to 9 biegow ? a co do kol to jaki budzet ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grathon Napisano 18 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Kierownica ma rozmiar 42cm, już patrzyłem. Tak to Sora 2x9. Kasa na koła? Hmm, nie wiem. Z 300zł? Rower kosztował 2k. Więc kupowanie kół za 1000 mija się z celem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory34 Napisano 18 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Koła za ok 300pln-rozsądnym wyborem będą Shimano WH-R501.Przejechałem na nich po naszych szosach ok 6 tyś i obyło się bez centrowania,więc cena/jakość nie jest aż tak tragicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 18 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 kola za 300 zl nie beda lepsze od Twoich obecnych, chyba ze mowimy o uzywanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory34 Napisano 18 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Akurat w tym przypadku będa lepsze bo te które sa w tym focusie Concept EX są strasznie słabe.Sprawdzone i potwierdzone organoleptycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grathon Napisano 1 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Miały być kierownica i klamki. A skończyło się nowym rowerem. Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.