matis1906 Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Witajcie. W połowie poprzedniego sezonu kupiłem geax saguaro w białej wersji (oceniłem w strefie testów) . Przesiadłem się z bardzo lekkich maxxis flyweight'ów i przyznam że dużo bardziej odpowiada mi lekka opona. Zwłaszcza że geax mają łącznie 1065gram a maxxis tylko 625g, różnicę czuć "gołą stopą" . Właściwie z czasem przyzwyczaiłem się do większej siły bezwładności , ale ostatnio miałem możliwość przetestowania larsenów tt i jestem przekonany że na lekkiej oponie będzie mi się jeździło po prostu przyjemniej. Nie zachęca cena FF lub maxxlite . Obszar poszukiwań zawężam do 400gram za sztukę. Chciałbym przeznaczyć maksymalnie 200zł za komplet opon. Maxxis flyweigt są świetne na suchym ,cena też odpowiednia ale chciałbym przetestować coś innego . Czy istnieją w miarę bezpieczne dętki w przedziale 90-110g za sztukę które można polecić w teren ? Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Chcesz opony nie przekraczające 400g i kosztujące do 200zł ? Będzie chyba cięzko. Może w CTbike coś znajdziesz.zakupiłem tam nobyniki ważące po 420g ale już nie pamiętam po ile. niestety nie chciały sie uszczelnić mlekiem, które wyciekało przez boczne ścianki opon Wsadziłem więc zwykłe dętki schwalbe Też jest lekko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis1906 Napisano 2 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Padło na geax barro race. Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 barro szybko się zuzywają , podobno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis1906 Napisano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Przekonamy się , stosowny temat zamieszczę w strefie testów. Na dziś dzień mogę powiedzieć że bieżnik jest bardzo miękki , ciekawe jak z trzymaniem . Masa odpowiednio 392 i 400 g ,wedle wszelkich opinii spodziewałem się trochę wyższej masy. Naciągnięta ta masa 380g, chyba że to wynik najlżejszej ze stu zbadanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.