MrJotun Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Witam serdecznie, Na ten sezon chcialbym wymienic amor na powietrzny gdyz ze stockowego XCR jestem srednio zadowolony. Rower uzywany do jazdy glownie po sciezkach i gorkach trojmiejskiego parku krajobrazowego - czyli las z roznym stopniem wyboistosci i korzeni ale nic w stylu DH. Skok to 100-120. budzet powiedzmy 1300. Szukac w rock shox'ach czy moze jakas inna firma? co polecacie? moja waga to ok 85kg, rower Unibike flite 2014. Bede bardzo wdzieczny za sprawdzone propozycje gdyz chcialbym dobrze ulokowac pln'y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Z osią 9 mm i bez poszerzanej sterówki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Standardowo będzie miło jak podasz: - rozmiar koła - jaka średnica sterówki - jaka oś - tarcza czy v-brake Skok najlepiej zostaw taki jak producent ramy przewidział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Jak to ten model co myślę to po ptakach. Tam nie ma tapera więc wybór gorzej niż mizerny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Jeśli podejdzie długość sterówki, to targował bym się o ten : http://allegro.pl/rock-shox-reba-rl-100-mm-27-5-1-1-8-nowy-disc-i5042634025.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJotun Napisano 1 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Rozmiar kola 27,5 - os 9mm . 1 1/8 cala a czy ma taper to nie wiem. nie moge znalezc na sieci bo na stronie producenta sa juz tylko modele na ten rok.hamulce oczywiscie tarcze. a na tej padlinie nawet kodu produktu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Jednak się pośpieszyłem z tym "po ptakach" Są nawet nowe Epicony na sztywnej osi po 1 1/8" za 900 zl. Ta Reba stanowczo za droga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Najtrudniej bdzie znaleźć właśnie widelec bez taperowanej sterówki z osią 9 mm, jeśli zmienisz piastę na 15 mm,możesz myśleć nad tymi Epiconami za 900 zł. Dla pewności zrób zdjęcie swojej sterówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 1 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Poczekaj jeszcze miesiąc. Będą u mnie nowe z 2015 Epixony pod oś 9mm i sterówkę 1/1/8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJotun Napisano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 No to w takim razie czekam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.