Zygmunt100 Napisano 1 Lutego 2015 Napisano 1 Lutego 2015 Witam forumowiczów.Chciałbym się was poradzić,dowiedzieć coś więcej na temat roweru do "+" "-" 2000zł. Rower tylko i wyłącznie do lasu (teren pozamiejski), w lesie ścieżki z błotem , trawą, jakiś wzgórek jakiś zjazd o lekkim nachyleniu, zdarzy się droga równa a także typowa tarką .rower parkować będzie w szopie nie ogrzewanej jego żywot będzie ciężki ,będzie jeździł po suchym jak i po mokrym (błoto i kałuże).Mam 177 cm wzrostu i 75 kg wagi.W chwili obecnej jeżdżę miejskim amsterdamem na kołach 28 .Daję radę ale tylko na głównych drogach leśnych ale jest ciężko jak jest mokro i grzęsko, rower po prostu nie daje rady albo rower daję radę kosztem sił moich nóg.Nie ma mowy aby nim wjechać w boczną ścieżkę leśną a tym bardzie jakieś błoto. Żeby nie byś gołosłownym wklejam link roweru do oceny: http://www.decathlon.pl/rower-gorski-rockrider-520-id_8293188.html Co o nim myślicie a może macie dla mnie jakieś inne propozycję za które serdecznie dziękuję. P,S. Prozę wziąć pod uwagę iż rower parkować będzie w nieogrzewanej szopie cały rok a nie raz się może zdarzyć że pod gołym niebem, serwis rower pewnie nie zobaczy do pierwszej poważniejszej naprawy, dętka zmieniona prze zemnie ale regulacja przerzutek już nie i rower tak będzie sobie pewnie śmigał jakiś dłuższy czas jak pojadę do pobliskiego miasteczka i mi fachowiec to wyreguluję bo tego nie pojąłem i chyba nie pojmę.
modrzew Napisano 1 Lutego 2015 Napisano 1 Lutego 2015 Czasy rowerów "ni gniotsia ni łamiotsia" dawno minęły, jak nie będziesz dbał to i długo nie pojeździsz. Przynajmniej takie rzeczy jak zgrubne oczyszczenie całości i konserwacja napędu. Może zamiast tego rokrajdera lepiej rozejrzyj się za używanym starym góralem ze sztywnym widelcem, v-brake i najprostszym napędem.
Mod Team Maniak Napisano 1 Lutego 2015 Mod Team Napisano 1 Lutego 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.