pluskff4 Napisano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 hejka niedawno zaczely mnie denerwowac jakies takie dziwne dzwieki dochodzace z klamki hamulca. po nacisnieciu klamki slychac takie "mlaskanie", dzwiek tloczka ? nie wiem ale tego wczesniej nie bylo slychac. czy to oznaka zuzycia hamulcow i trzeba je oddac do serwisu czy moze od zapowietrzenia ? bo chyba troszke mam je zapowietrzone. dodam link z dzwiekiem klamki dla lepszego wyjasnienia o co chodzi : http://pluskff4.wrzuta.pl/audio/87jHipmdSyl/dzwiek_z_aj3 wie ktos czy mam sie tym martwic czy mozna dalej tak jezdzic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Lutego 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 W J3 klamka ma być prawie jak beton o ile są sprawne. Ta klamka ci nie cieknie czasem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pluskff4 Napisano 2 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 nie nic nigdzie nie cieknie jest suchutka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grisza338 Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Witam wszystkich forumowiczów To mój pierwszy post na tym forum, które nie raz mi pomogło. Mam nadzieję, że i ja komuś pomogę... Moja klamka od J3 mlaskała dokładnie tak samo kiedy zauważyłem mini nieszczelność przy zbiorniczku wyrównawczym. Klapka zbiorniczka ma maleńką dziurkę i tam ukazywała sie kropeleczka płynu hamulcowego, po naciśnięciu klamki robiły się bąbelki i wylatywało więcej płynu. Pomogła wymiana uszczelki zbiorniczka. Stara uszczelka była dziwnie spuchnięta, ale nie miała zauważalnych uszkodzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.