Skocz do zawartości

[hamulce] Avid Juicy 3 i dziwny dzwiek

pluskff4

Rekomendowane odpowiedzi

hejka

niedawno zaczely mnie denerwowac jakies takie dziwne dzwieki dochodzace z klamki hamulca. po nacisnieciu klamki slychac takie "mlaskanie", dzwiek tloczka ? nie wiem ale tego wczesniej nie bylo slychac.

czy to oznaka zuzycia hamulcow i trzeba je oddac do serwisu czy moze od zapowietrzenia ? bo chyba troszke mam je zapowietrzone.

dodam link z dzwiekiem klamki dla lepszego wyjasnienia o co chodzi : http://pluskff4.wrzuta.pl/audio/87jHipmdSyl/dzwiek_z_aj3

wie ktos czy mam sie tym martwic czy mozna dalej tak jezdzic ?

Witam wszystkich forumowiczów :) To mój pierwszy post na tym forum, które nie raz mi pomogło. Mam nadzieję, że i ja komuś pomogę...

Moja klamka od J3 mlaskała dokładnie tak samo kiedy zauważyłem mini nieszczelność przy zbiorniczku wyrównawczym. Klapka zbiorniczka ma maleńką dziurkę i tam ukazywała sie kropeleczka płynu hamulcowego, po naciśnięciu klamki robiły się bąbelki i wylatywało więcej płynu. Pomogła wymiana uszczelki zbiorniczka. Stara uszczelka była dziwnie spuchnięta, ale nie miała zauważalnych uszkodzeń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...