Silver400 Napisano 31 Stycznia 2015 Napisano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Cześć Powiedzcie mi proszę czy ktoś jeździł na Suntour NCX E-RL lite air ? Zależy mi głównie na informacji jak to pracuje i jak ze sztywnością tego sprzętu? Golenie górne to na oko 28mm czyli bez szału. Jak wypada porównanie pracy z np. Epiconem Sf-11 ? Co proponujecie w podobnej cenie (do 600zł), ma być sztywno i ma być tłumienie powietrzne na koło 28", skok 63 ewentualnie niskie 80mm. Zastanawiam się czy nie lepiej było by założyć np. XCR-air dodykowanego pod 29", da się wykonać taką operację? Edytowane 31 Stycznia 2015 przez Silver400 Cytuj
ACTIVIA Napisano 31 Stycznia 2015 Napisano 31 Stycznia 2015 Czy masz hamulce V-brakei czy na tarcze, bo jak na tarcze to bardzo by ci pasowały amorki pod koło 27,5. np. Raidon z 2014 co ma złote golenie i waży ok 1900 gr. Cytuj
Silver400 Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Napisano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Z przodu mam tarcze w tamtym sprzęcie. Dobry pomysł z tym 27,5 rozejrzę się w tym kierunku. W budżecie bardziej łapie się XCR-Air. Poza tym pozostaje temat skoku, mozna go w warunkach serwisowych zmiejszyć chociaż do 80mm? Teraz tam siedzi 63mm i boje sie popsuć geometrię. Edytowane 31 Stycznia 2015 przez Silver400 Cytuj
Silver400 Napisano 2 Lutego 2015 Autor Napisano 2 Lutego 2015 (edytowane) ACTIVIA widzę po podpisie, że jesteś w temacie; jak wygląda sztywność tego NCX ? Czy pod cięższą osobą i hamulcem tarczowym przy ostrym hamowaniu widelec "chowa" się pod ramę? Czy w zakręcie jest w miarę sztywny? Nie oczekuje oczywiście poziomu czegoś z ośką 20mm ale tak żeby bez stresowo można tym było jeździć po szutrach. Edytowane 2 Lutego 2015 przez Silver400 Cytuj
ACTIVIA Napisano 3 Lutego 2015 Napisano 3 Lutego 2015 No wszystkie teraz te NCX-y mają golenie 30mm. Ja akurat nie testowalem tego amorka natomiast mam sporo klientów co go właśnie mieli. Gdybyś miał pod V-brakei to nie miał byś wyjścia i byś musiał zakupić NCX-a lub NRX-a zaś jeśli masz pod tarcze to polecam ci bardziej amorka pod koło 27,5 i goleniami 32mm. Tym osobom co testowali NCX-A i NRX-A a później np. Raidona XC RLR to zdecydowanie bardziej zadowoleni są z Raidona. Cytuj
ACTIVIA Napisano 21 Lutego 2015 Napisano 21 Lutego 2015 Jeżeli wcześniej miał 63mm a teraz by miał 80mm, to te 17mm no raczej nie zepsuje geometrii Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi