verul Napisano 14 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 W sumie to te golenie sa srebrne, nie wiem czmeu napisalem czarne Co do hamulca to na adapter poczekam do lutego pewnie, a rower w domku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 6 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Luty minal, adaptera nie ma :/ Za to kola beda niebawem i siodelko + opony. I pytanie: chce mostek kupic. Starego WCSa czy nowego? Dlaczego nowszy WCS jest ciezszy od starego? Mowa o 4 axiss. A moze jeszcze cos innego? Na 50zl w cenie mi az tak nei zalezy. Wole miec pewnosc wytrzymalosci (waze 75 - 85 kg). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 8 Marca 2008 Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 A musi być WCS? Bo z tymi WCSami to jest troche tak że to bardziej kultowe niż lekkie a przy okazji drogie. Chyba że masz kierownice Oversize... To wtedy WCS ma większy sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 8 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Kiera zwykla. A wytrzymalosciowo nie bedzie roznicy miedzy np Smica a WCSem?? W zasadzie poza nim mam do wyboru chyba tylko BOPlighta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Nie wiem jak z różnica wytrzymałości miedzy WCS a Boplight ale jeśli masz nie tak dużo kasy to polecam Boplighta, wytrzymałość ma wystarczającą, z resztą w manii masz temat o kierownicy i mostku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 19 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Kiera zwykla. A wytrzymalosciowo nie bedzie roznicy miedzy np Smica a WCSem??W zasadzie poza nim mam do wyboru chyba tylko BOPlighta? Nie ma już czegoś takiego jak Smica, ponieważ została przejęta przez boplight'a. W twojej systuacji wybrałbym tańsze. I jedno i drugie będzie miało te same parametry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Co do hampli to zastanów się nad Oro 24 lub jak większy zasób kasy Oro Puro(te lżejsze od 24 w sumie jakieś 100g) Sił hamowania wspaniała i w jednym i drugim modelu. A i waga nie najgorsza szczególnie że dla ciebie zestaw 160/140 aż się prosi... 370g przód z tarczami jakieś 390g tył(w Puro jakieś około 100g lżej na komplecie)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 20 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Hample juz sa. Marta SL. Formula niby kusi ale jak ja patrze na strone dystrybutora Formuli i to ze nigdzie nie ma ich oficjalnego serwisu to mi sie odechciewa. Zwlaszcza ze Puro od K24 jest lzejsza kilkanascie czy kilkadziesiat gram (na pewno nie 100). I obecnie walcze o to by miec adapter do Marty na przod a jak nei adapter to bede zmienial zacisk :/ No ale trudno sie mowi. Aha - tarcze do Marty mam 180/160. Mostek wezme Smici z tych ktore sa w necie, bo BOPlight wychodzi ciezej. Ogolnie mysle ze bedzie ponizej 10kg, tylko kiedy... Mdli mnie na sama mysl ile juz czekam na czesci. I smieszne jest to ze czesci zamawiane z pominieciem polskich dystrybutorow mam od dawna w domu a te zamawiane przez nich jeszcze ida. I ida i ida... Moze do sierpnia dojda, albo do grudnia, co tam, pojezdzi sie za rok na rowerze :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 20 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Jak to nie ma oficjalnego serwisu ... ? http://www.formula-brake.com/ (jeśli pisząc serwis chodzi Ci o witrynę www ) A jeśli chodzi o serwis techniczny to też problemu być nie powinno skoro mamy dystrybutorów u nas w kraju Co do K24 to miałem 180mm (przód i tył )i powiem że siła hamowania oraz modulacja stoi na bardzo wysokim poziomie o masie w ogóle chyba wspominać nie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 20 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 http://www.gregorio.pl/ super dystrybutor. Troche biduje patrzac po stronce. A sieci sklepow na stronie prozno szukac. Co do dzialania Formuli sie nie wypowiadam bo nie mialem. Co do dzialania Marty to wiem jak dziala tylna i jestem zadowolony choc to moje pierwsze tarczowki wiec nie mam porownania. EDIT: fakt, puro wychodzi 46 gram lzej od k24 na 1 hamulcu czyli na 2 by bylo ok 92 gramy A jednak 46 gram na obu hamulcach roznicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Różnice oprócz lżejszych zacisków i kalmek, biora się także na śrubach (do Puro jest komplet montażowy tytanowy, śruby adapterów i montażowe tarcz)... Co do tzw. "dystrybutorów" niektórych w Polsce to sobie wolę ich odpuścic. Jeżeli mam zapłacic w Polsce za Puro 2000 zł (bez tarcz i adapterów) to te same Puro przy sprzyjajacych wiatrach można kupic za jakieś 1400 zeta z tarczami i adapterami w zachodniej części Unii. W necie masz dostęp do "wszystkich" elementów ewentualnie potrzebnych do serwisowania i odpuszczam sobię za drugie tyle "opiekę" tzw Polskiego dystrybutora bo tysiaka mam w ręku a nie sadzę że będę miał takiego pecha że wszystko mi się posypie w tych hamplach... A w ostateczności jest jeszcze "sklep" lub sprzedawca zagraniczny od którego kupiłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Wiesz, Marte mam i nie bede jej sprzedawal. O Puro moglem myslec wtedy. Ale az tyle nie stracilem, bo z tego co widze na stronie Puro wazy 447 a moja Marta SL 465 czyli jest jakies 18 gram ciezsza... A 18 gram znajde tanszym kosztem do zjechania niz kupujac nowe hamulce za 1400 Zwlaszcza ze Magura w historii hamulcow tarczowych to jak Texas Instruments w mikroprocesorach o ile sie nie myle A jak bede zmienial zacisk (niestety) to moze uda sie zrobic tak zeby adaptera nie montowac to w ogole bede mial lzej niz Puro do ktorego adapter bylby konieczny Co do dalszych zmian w rowerze, to siodelko juz mam 176 gram - SLR XC Gel Flow. Ten stary model, ktory nie swieci sie jak psu wiadomo co Linki i pancerze bede zmienial na Clarksy Clim 8. Mostek jak wiadomo bedzie SMica, zreszta WCS mi sie kolorystycznie niezbyt podoba. Pedaly beda Quartze Looka, model podstawowy 250 gram. Sztyca Thomson Masterpiece, tyl X-0 z dlugim alu wozkiem. PRzerzutka przednia zostaje bo chociaz to deorka to wazy jak nowy XTR (127gram zdaje sie ze stalowymi srubkami), kola beda 240s 6 srub + 4.2d + revo 2.0-1.5 w ilosci 32 na kolo, nyple alu, wszystko czarne. KAseta XTR 07' 11-32, korba XT'08, lancuch to chyba bedzie Wippermann ConneX 910 w ilosci sztuk 3 o kolorze szampana http://cyklotur.com.pl/x_C_I__P_53034230-5...01__PZTA_0.html ; Co do srubek to moze pozmieniam kiedys jak mi sie bedzie nudzic, i bede mial nadwyzke kasy. No i jak podjade do sklepu z nimi Zasadniczo takze rower bedzie bez koszyczka na bidon i srubek od niego bo mam Camelbacka. Zacisk podsiodlowy moze wymienie na lzejszy bo ten wazy 25 gram z tego co wiem, ale to tez kosmetyka. Zaciski kol na imbus. Opony RR 2.1 i NN 2.1, detki Specialized <130g I to by bylo w miare na tyle =] Aaa, i manetki gripy X-0 =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 16 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Kola, korbe, kasete, linki i pancerze juz mam. Mostek takze. W zasadzie nie mam tylko sztycy ktora kiedys pewnie kupie, zaciskow do kol (ale to od reki w sklepie dostane) no i sprawnych hamulcow... Czekam za zaciskiem przednim. Jak zacisk bedzie i sie zmieni to rower bedzie gotowy. Szacowana waga bez sztycy Thomsona czyli na ceglowatym eastonie to niecale 9900 gram. Dodac nalezy ze z rogami (58g), licznikiem (56g) ale bez koszyka na bidon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.