Mod Team Lookas 46 Napisano 9 Lipca 2007 Mod Team Napisano 9 Lipca 2007 OMG zaraz zejde, ludzie nie każdy kto kupi eastona ma od razu pisać testament - pękła ok no i co z tego każda może to zrobić choćby ważyła i 2kg. Masa nie jest jedynym wyznacznikiem wytrzymałości. Mentos zerknij np na kierownice syntace'a do DH - kierownice gięte o masie 268g przy długościach sporo większych niż ma to przypadek w XC http://www.syntace.de/index.cfm?pid=4 http://cult-bikes.com/ tu możesz oblukać te kierownice A teraz zobacz te towarzystwo http://www.syntace.de/index.cfm?pid=10 żyją ? Śmigają z lekkimi kierownicami ? Jak widać można - dla mnie EOT jeśli chodzi o kierownice. Ludzie śmigają na maratonach na dużo lżejszych kierownicach często gęsto poniżej 100g i żyją, może twój kumpel miał pecha, może trafił feralny egzemplarz albo nie umie jeździć jest sporo możliwości w których można połamać kiere... Co do amorków manitou to są zdecydowanie sztywniejsze od RS chodzi mi o porównanie R7 vs Sid bo domyślam się że rozchodzi się o te dwa modele. Kumpel katuje R7 w maratonach i jak sam twierdzi piekielnie sztywny i jak do tej pory niezawodny jedyny minus względem RS to fakt iż w RS lepiej pracuje manetka blokady skoku.
Mentos Napisano 10 Lipca 2007 Napisano 10 Lipca 2007 okej, okej, moje zamiary były naprawdę, że tak powiem szlachetne, bo po co ryzykować. To naprawdę Wasze zdrowie i życie i nic mi w sumie do tego. Jak potwierdziłem nie zauważyłem na początku, że to Mania Lekkości a z maniakami wagi nie pogadam więc się już nie łodzywam .
verul Napisano 10 Lipca 2007 Autor Napisano 10 Lipca 2007 Wlasnie zastanawiam sie nad ta blokada skoku. To dodatkowe gramy sa zawsze... A jak teraz mam RS Recona 327 to on w zasadzie nie pompuje, na podjazdach prawie wcale (ale ja podjezdzam na siedzaco). W ogole dosc twardy jest ten Recon, znajomy ma amor co prawda nizszej kalsy i o wiekszym skoku ale mu pompuje calkiem konkretnie (ma XCRa chyba). Zwazylem kola od XtC. Przednie z opaska i zaciskiem i magnesem od licznika wazy 982 gramy a tylne z opaska, zaciskiem i kaseta (chyba SRAM 950) wazy 1674. Wiec sa ciezkie ale nie az tak. Co mnie martwi bo na wymianie zyskam ok 700 gram. Wiem ze 700 to bardzo duzo, zwlaszcza na kolach, ale jak zrobilem podsumowanie to zeby zejsc ponizej 10kg bede musial wymienic oprocz kol i opon rowniez pedaly, kasete, korbe, hamulce, siodelko na SLRa (powoli sie do niego przekonuje) no i amortyzator co jak podliczylem ceny wyszlo na jakies 6000zl... No coz, za lekkosc trzeba placic, zwlaszcza jak sie uparcie stoi na stanowisku niewymieniania sztycy i mostka (z 100 do 150 gram bym pewnie zyskal). Jeszcze pytanie: ile wazy opaska na obrecz?
verul Napisano 10 Lipca 2007 Autor Napisano 10 Lipca 2007 Swoja droga milo sie zaskoczylem jak zwazylem detki... 124 i 128 gram. Specialized. Jednak mowili dobrze w sklepie jak rower kupowalem ze sa odelzone. Gumy jeszcze nie zlapalem, powietrza nie puszczaja. Wiec choc na detkach oszczedze bo nie bede musial Maxisow kupowac
Mod Team Lookas 46 Napisano 10 Lipca 2007 Mod Team Napisano 10 Lipca 2007 Opaski możesz zastąpić "velo plugami" http://www.bti-usa.com/item.asp?item=VR799...=&showSec=1 http://www.veloplug.com/
Lukas_Mako Napisano 10 Lipca 2007 Napisano 10 Lipca 2007 tak trochę nie w temacie zapytam bo pierwszy raz takie coś widzę ...działa to??? jakoś bałbym się kapeczkę ..
Mod Team Lookas 46 Napisano 11 Lipca 2007 Mod Team Napisano 11 Lipca 2007 "Rim tape usually weigh about 20 grams" "32 Veloplugs weigh only 5 grams " Dokładnie licząc to zależałoby od tego ile jest szprych w kole ale na sucho to zysk 30g na komplecie kół po 32 szprychy Co do działania niestety nie wypowiem się bo nie używałem tego ale nie miałbym oporów przed zamontowaniem tego do roweru Cena 18E za 64szt razem z kosztami przesyłki, może u nas ktoś dorwie taniej
verul Napisano 30 Lipca 2007 Autor Napisano 30 Lipca 2007 Jeszcze pytanie. Jakie zaciski do kol. Tylko to musi byc na szybkozamykacz, tzn motylek, bo na srubke jest bez sensu (strata czasu na zawodach + i tak trzeba wozic ze soba klucz). I rzecz nastepna czyli koszyk na bidon. Kiedys za absurd uwazalem kupowanie karbonowego za 100zl i wiecej, ale jak sie nie ma juz powoli z czego schodzic to zejscie 30 gram za 100zl jest dosc kuszace. Tylko jak karbony sprawdzaja sie w MTB? Bidon nie wyleci? Nie peknie? Boje sie o to ze moge bidon zgubic A za jezdze z bidonem Credit Agricole zdobytym na TDP to by to bylo przykre Zreszta samo kupowanie kolejnego koszyczka za 150zl by bylo przykre. Mozna pomyslec nad koszykiem tytanowym. Widzialem takie na Weight Weenies, ale ile takie cos kosztuje i gdzie to dostac? No jest to mniejszy zysk wagowy niz na karbonowym. Wiec pytam sie, czy karbonowi mozna ufac w temacie koszykow na bidon i jakie koszyki polecacie. Bo jest ich multum, rozne konstrukcje i nie wiem co wybrac. Ps: Jest alternatywa dla korby XT 2008? Slyszalem ze korby SH XT lubia trzaskac i w ogole zachowuja sie niegodnie jak na ich klase. Nie wiem tylko czy to dotyczy nowych modelow.
evo Napisano 30 Lipca 2007 Napisano 30 Lipca 2007 No te 150 g kiery przy 131 g Tiogi wrażenie jeszcze nie robi .... ale generalnie tez jestem zdania, że kiera by była wytrzymała, musi ważyć więcej niż mostek. Bo w końcu i mostek i kiera muszą znieść te samą wagę (opieranie się bikera o nie). Do tego, to kiera powinna być może nawet ciut wytrzymalsza, bo im dłuższe ramie, tym większa siła na nią oddziałuje, a na środku kiery jest mocowanie (często max dokręcanie) mostka. Więc jeżeli 130 g mostek ma łączną długość z 15 cm, a 130 g kiera ma aż 56-58 cm, to chyba jasno widać, jak cieniutkie są ścianki kiery .... Ja mam 86 kg i mostek wazy około 122 g, a kiera około 168 g (31,6 mm) i taki zestaw uważam za OK jeśli idzie o wagę i wytrzymałość. Zastanawiałem się nad kupnem mostka - 135 g i kiery 132 g na 25,4 (taki zestaw były nawet tańszy i lżejszy), ale doszedłem do wniosku, że lepsze rozwiązanie to 122 g mostka i 168 g kiery na 31,6. Bo 122 g mostka to i tak wytrzymalszy element niż 132 g kiera, a 168 g kiera daje mi poczucie wytrzymałosci i jakims tam kowadłem tez nie jest Choć liczyłem na 155 g, bo tak się BOP reklamował .... Jakie zaciski do kol. Tylko to musi byc na szybkozamykacz, tzn motylek, bo na srubke jest bez sensu (strata czasu na zawodach + i tak trzeba wozic ze soba klucz). - daj spokój, ja mam na imbusa, odpięcie tego to 5-10 sek ! (ze 4 obroty może) a klucz imbusowy może zawsze się przydać! Bo pasuje nie tylko do tego, no i wazy 10 g. W czasie tych dodatkowych 5-10 sek odpoczywasz po czym masz takiego powera, że wygrywasz wyścig Szybkozmayczkacz (jeden) to około 50-65 g, a na imbus około 30-32 g. Więc ja już wole komplet imbus 62 g + 10 g klucz (może się przydac nie tylko do tego), niż 100-120 g szybkozamyczacz No i nie tak łatwo koło ukraść Choć w zasadzie niech każdy bierze co chce, to tylko pare gram róznicy
verul Napisano 30 Lipca 2007 Autor Napisano 30 Lipca 2007 W sumie masz racje. A imbus serio tylko 10 gram wazy? Jakie zaciski zatem bys polecal? I co z koszyczkami?
evo Napisano 30 Lipca 2007 Napisano 30 Lipca 2007 Ja mam takie pojedyńcze klucze imbusowe. Mam też cały przybornik - 130 g - kilka kluczy. A te pojedyńcze to każdy rozmiar waży inaczej. Bierzesz dwa i możesz nim obsłużyć 3/4 bika (mostek, zaciski kół, sztycy, kiera itd.) Jeden waży 9 g (ten do zacisków chyba) a drugi 7 g - dwa 16 g. I co?! Wychodzi nawet lżej z imbusami, a do tego zawsze mogą się przydać! No chyba że ktoś i tak bierze cały zestaw, wtedy tym bardziej warto brać zaciski na imbusy. No chyba że komuś żal tych 5-10 sek .... zresztą lepiej liczyć, że taka sprawa nie nastapi A co do koszyka, mam wytrzymały z plastiku na zbyciu (nowy), można nim regulować wielkość pojemników - tyle że waży w okolicy 50 g
verul Napisano 30 Lipca 2007 Autor Napisano 30 Lipca 2007 50g to wazy moj obecny. Chodzi mi o zdanie uzytkownikow lekkich koszykow. Z zaciskami juz sie przekonalem. Jeszcze tylko bede musial do koszulki wszyc rzepy tak zeby mi z kieszonek nie wylatywaly rzeczy i bede mogl wywalic torbe podsiodlowa na czym zyskam 130 gram Bo w chwili obecnej nie uzywam kieszeni tak jak bym mogl, bo boje sie ze moze mi z nich cos wyleciec.
Misiek^^ Napisano 31 Lipca 2007 Napisano 31 Lipca 2007 Wrzucę swoje parę groszy Ps: Jest alternatywa dla korby XT 2008? Slyszalem ze korby SH XT lubia trzaskac i w ogole zachowuja sie niegodnie jak na ich klase. Nie wiem tylko czy to dotyczy nowych modelow. Truvativ Stylo 3.3 - polecam jak najbardziej! Jeśli chodzi o zaciski to tych na imbus bym nie montował. Lepiej zainwestować w coś takiego: http://cgi.ebay.pl/New-SRP-Titanium-MTB-Sk...3QQcmdZViewItem (pewne źródło) Co do koszyka - w Decathlonie jest za dyszkę Zefal 37g w różnych kolorach. Również go użytkuję i spełnia swoje zadanie.
Lukas_Mako Napisano 4 Sierpnia 2007 Napisano 4 Sierpnia 2007 taak ten koszyk zefal za dychę w decu 35g wczoraj go nabyłem, zważyłem i przetestowałem i spełnia moje oczekiwania. Pozdrawiam
verul Napisano 7 Sierpnia 2007 Autor Napisano 7 Sierpnia 2007 Zamowilem koszyk Giant Enigma 30 gram Aluminiowy za 35zl z przesylka.
CR7 Prezes Napisano 10 Sierpnia 2007 Napisano 10 Sierpnia 2007 Ja bym tak wogóle Recona wywalił... dla mnie te nowe RS to jaksi niedorobione. Niby do scigania a jednak kowadło. To samo jest z Torą.... a Tak to mysle że madra sprawa byąłby wymiana szprych na DT Competiton albo Champion albo Revo... no i siodełko troche cięzkawe :]
Misiek^^ Napisano 10 Sierpnia 2007 Napisano 10 Sierpnia 2007 Recon do ścigania to raczej nie jest Jego głównym przeznaczeniem jest enduro. Do ścigania to raczej Reba i Sid i tu są wersje WC
verul Napisano 10 Sierpnia 2007 Autor Napisano 10 Sierpnia 2007 Szprychy zostaja bo bede wymienial cale kola. Podawalem juz tu na jakie. A Reecona tez zmienie. Na Manitou Platinum 80mm SPV. Siodelko albo na Selle Italia SLR TT albo na SLR XC. sztyce bede prawdopodobnie wymienial na Thomsona Masterpiece. Nie wiem tylko ciagle co z pedalami. Pewnie albo wezme jakies 270 do 300 gram lub jak sie trafi okazja na allegro to tytanowe ubijaki. Tylko slyszalem ze do ubijakow bloki sie szybko zuzywaja an ie mozna ich potem dostac...
Mod Team Lookas 46 Napisano 19 Sierpnia 2007 Mod Team Napisano 19 Sierpnia 2007 Można dostać bloki bez problemu. Nawet na allegro są http://allegro.pl/item224644347_bloki_look...crank_bros.html .
verul Napisano 27 Sierpnia 2007 Autor Napisano 27 Sierpnia 2007 Heh, ze mna gorzej niz z kobieta. Nie wiem czemu chodzi za mna hamulec tarczowy na przod Usilowalem sie przekonac do tego ze lepiej nie i w ogole, ale jednak to jest cos lepszego niz Vbrake. W ogole za duzo kombinuje, plany snuje a jeszcze pieniedzy nie mam nawet (no na kola juz powoli mam) ale trzeba wiedziec to przed zakupem kol. Nie chce tarczy na tyl. Moze by to i fajnie wygladalo, ale nie uwazam tego za konieczne. Tyl ma i tak maly udzial w hamowaniu, a nie chce jeszcze wiekszego zwiekszania masy. Efekty moich przemyslen: 1. Hamulec musi byc mozliwie jak najlejszy. 2. Glupio beda wygladac rozne klamki do hamulcow na przod i tyl 3. Nie wiem jaka tarcza, 160 czy 180 4. Bede zmienial amora na R7 Platinum SPV, wiec mam nadzieje ze nie zlapie luzow na tarczy przy mojej wadze (78 do 85) 5. Cena... W zasadzie to priorytetem jest waga i skutecznosc. Cena stoi na 3 miejscu. Bedzie bolec ale niech to bedzie zakup na zawsze. Jak wiec to jest z tarczami? Nie chce miec problemow potem z tym ze tarcze mi sie szybko wycieraja ale tez niech beda lekkie... ehh. Jest cos lepszego niz Magura Marta SL?
verul Napisano 2 Grudnia 2007 Autor Napisano 2 Grudnia 2007 No i pewne zmiany w rowerze juz sa. Szkoda ze poniewaz jest zima nie moge za bardzo tego przetestowac, a i jeszcze rower w serwisie czeka az moze adapter zalatwia. A zmiany to zmiana Recona 321 wazacego (ze sterowka ok 21cm i gwiazdka) 1746 gram na Manitou R7 Platinum NB SPV ktory bez gwiazdki po docieciu wazy (wersja 80mm) ok 1426 gram (odciety kawalek 34 gramy). Ponadto zmienilem Avidy SD5 na Marte SL z tarczami 160 tyl i 180 przod. I czekam wlasnie za adapterem do tego :/ Bo Marta jest na ISO a R7 na Post Mount. Ponadto shimanowski nie pasuje. Jeszcze duzo do zmiany ale nie wiem czy juz tak lekko pojdzie bo nagle wraz z dziewczyna i rzuceniem pracy pojawily sie nowe wydatki, a wplywy jakby zmalaly No ale chce przynajmniej zmienic kola na XR 4.2d, szprychy aerolite i piasty 240s Ps: A z R7 zalatwilem ze mi w Wigwamie golenie zmienili z tych oblesnych zielonych na czarne A u Rybczynskiego w Poznaniu kupilem go dodatkowo z 10% rabatem
nikodem Napisano 12 Grudnia 2007 Napisano 12 Grudnia 2007 takie małe ot chyba widziałem jak kupowałeś u ryby te R7
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.