m1x3r3k Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Witam nie wiem jaki to jest model amortyzatora. Mianowicie mam następujący problem na prawej goleni pojawia się rdza która wychodzi z dolnej części amora. I nie wiem co zrobić i aby zatrzymać proces rdzewienia a musze jeździć ponieważ to mój jedyny środek transportu. Amor jest to najzwyklekszy uginacz jak to wy nazywacie. Ale niestety nie mam na zakup jakiegoś lepszego i stad moje pytanie. Pozdrawiam m1x3r3k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 rozbierz, wyczyść i przesmaruj, tyle w temacie, z resztą ten problem był już poruszany nie raz. Jak nie wiesz jak rozebrać to poszukaj na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 A jaki model amorka ty to masz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Na tej naklejce znamionowej jest napisane FEM362 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 FEN326 jest to symbol części Suntoura. Zacznijmy od tego jakiej średnicy masz rury goleniowe, bo może jakieś górne lagi będę mial na zbyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 A model gdzie znajde sory za post pod postem ale prawdopodobnie jest to sr suntour xct 80mm, kształt ma taki sam tylko u mnie on jest z decathlonu. ale najprawdopodobniej to ten http://www.srsuntour-cycling.com/es/bike/horquilla/XCT-80mm-26-4682.html. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 30 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 rdza która wychodzi z dolnej części amora. Jeżeli rdza wychodzi z dolnych goleni to znaczy że smarowany jest wodą która się tam znalazła. Rozebrać, nasmarować i jeździć. Jak rozebrać - poszukaj na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 A czy ja go sam rozbiore to stracę gwarancję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 30 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 A będziesz się tym chwalił? Tam nie ma żadnej plomby zabezpieczającej. Rozebranie sprowadza się do odkręcenie dwóch śrub i rozdzielenie góry z dołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 No nie będę i jeszcze 1 sprawa bo szukam jak go rozebrać itd ale nie mogę znaleźć bądź źle szukam. I czym go później nasmarować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 30 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 http://www.forumrowerowe.org/topic/133842-amortyzator-przod-sr-suntour-xct-jak-go-serwisowac/ leń jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 A czy ja go sam rozbiore to stracę gwarancję Możesz sobie samodzielnie rozbierać i serwisować nie tracąc żadnej gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Zatrzymanie procesu rdzewienia w tym przypadku dla roweru uzywanego jako srodek transportu (wiec czesto??) jest regularne rozbieranie, czyszczenie i smarowanie. Raz powstalej rdzy nie zatrzymasz gdyz powierzchnia metalu ulegla uszkodzeniu a prawdopodobnie posiadala jakas powloke antykorozyjna. Mozesz nabyc "harmonijki" czyli gumowe oslony na golenie - takie jak kiedys byly montowane w widelcach rowerowych, jesli dolny rant gumy da sie naciagnac na golen to to zrob, jesli nie to sklej tasma dol gumy i brzeg goleni tam gdzie znajduje sie "uszczelka". Nie bedzie to zabezpieczenie idealne ale chociaz ograniczy splywanie wody i blota po goleni na uszczelki i do srodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi