Skocz do zawartości

[piasta] alu bebenek a stalowa kaseta

grzechu2410

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam wielki problem , złożyłem nowe koła na piastach DT 350 jak wiadomo ma aluminiowy bębenek  , bez wahania kupił bym kasetę xt na pająku i po krzyku . I tu zbliżamy się do sedna sprawy ,obecnie mam napęd składający się z kasety LX 12-36 , 2 łańcuchy  C9 , korbę deore 590 z trzema blatami , manetki i przerzutki XT 770  i wszystko ma około 1000 km z wyjątkiem manetek  . Z napędu jestem więcej niż zadowolony , pomóżcie mi co mam robić opcje są takie :

- kupno nowej kasety i łańcuchów 9s koszt ok 450 zł

- kupno całego nowego napędu 10s  koszt ok 1... zł ?

- jakaś magiczna przeróbka kasety, bębenka  ? - tą opcje chciał bym wybrać

czekam na odpowiedzi

Napisano

Jak masz cały napęd ze śmiesznym przebiegiem to zakładaj, jeżeli są luzy to użyj patentu ze zszywkami. LockRing dokręć naprawdę mocno i nie będzie się nic specjalnego działo.

Napisano

Na dniach będę rozbierać koła, to podeśle ci zdjęcie, jak wygląda bębenek DT 35Z alu po 2 tyś na zwykłej kasecie, a później po 6kkm na XT.

Napisano

Dlaczego to co kaseta zrobi z bębenkiem wzbudza Twoje obawy? Bo jedyny realny minus to aspekt wizualny.

Kaseta Xt ma małe koronki luzem, które tak czy inaczej natną bębenek.

Napisano

Na dniach będę rozbierać koła, to podeśle ci zdjęcie, jak wygląda bębenek DT 35Z alu po 2 tyś na zwykłej kasecie, a później po 6kkm na XT.

Będę wdzięczny za zdjęcia , koło złożone jakoś włożyłem zszywki , teraz już czas tylko na jazdę :)
  • 4 tygodnie później...
Napisano

Panowie, możecie dać więcej info na temat zszywek na kasecie? można to zastosować do lekko już nadgryzionego bębenka?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...