aie Napisano 27 Stycznia 2015 Napisano 27 Stycznia 2015 Panowie, wymieniałem dzisiaj hamulce "v-ki" w mojej czerwonej strzale - linki, pancerze, klamki i szczęki -. Wszystko po zamontowaniu działa. Linka tylnego hamulca prowadzona jest u mnie górą i w miejscu gdzie jest odsłonieta jest strasznie luźna. Jak to wyregulować. Mam Kellys Scarpe 2008. Z góry dzięki.
szybkilopez Napisano 27 Stycznia 2015 Napisano 27 Stycznia 2015 Hmm... naciągnąć tak żeby nie miała luzu? i dobrze zakręcić nakrętkę mocującą żeby nie luzowała się linka.
tobo Napisano 27 Stycznia 2015 Napisano 27 Stycznia 2015 1. Sprawdzić czy pancerz jest ucięty równo na końcach. 2. Sprawdzić czy linka wychodzi prosto z przelotek 3. Naciągnąć sprężyny ramion.
aie Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Napisano 27 Stycznia 2015 Robiłem to pierwszy raz i chyba nie doczytałem jak wyregulować takie ustrojstwo. Nadrobiłem już zaległości http://hobbychmiela.w.interia.pl/brake.htm jutro podejście nr 2 do regulacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.