MMMAAACCC7 Napisano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Witam, rozbebeszyłem swój rower w celach serwisowo przygotowawczych, pacjent-fox rp 3diagnoza -luz na tulei w amortyzatorze, wyciągnęłem taką grubą blaszaną tuleję, ale dowiedziałem się że wymienia się tylko jakieś tuleje DU. DU-to znaczy jakie, jak je wymierzyć, które są lepsze, jak ją wymienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 26 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Tu masz standardowe DU do Foxa między innymi: http://allegro.pl/tulejka-tulejki-slizgowe-12-7mm-dp-proshox-i5003971142.html ale lepiej wymienić na polimerówki: http://allegro.pl/polimerowa-tulejka-tulejki-slizgowe-proshox-i5003971084.html jak się zetrą nie ma tej lipy co w DU, czyli kiedy po starciu teflonu tulejka rysuje montażową. Edytowane 26 Stycznia 2015 przez sznib Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 26 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 odnośnie tych polimerowych"Pasują tylko do przystosowanych do nich tulejek montażowych." to znaczy jakich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 6 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 (edytowane) Do takich zakupionych u Proshoxa .Brałem od niego tulejki DU i montażowe,są ok.W zasadzie tulejki DU dostaniesz w sklepie z łożyskami.Módl się tylko,żeby otwór w damperze się nie "wyklepał" bo wtedy wymiana tulejki DU nie pomoże.Pozostaje ogarnięty tokarz i dorabianie tulejki z brązu ...Żeby uniknąć takiego zonka warto ze dwa razy sezonie posprawdzać luzy na zawiasie. Edytowane 6 Lutego 2015 przez severian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 6 Lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 dorobione u proshoxa, wszystko śmiga działą, extra sprawa z Proshoxem, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi