eskapista Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o rowery. Rodzina złożyła się na rower dla młodego człowieka i mnie obarczyła zadaniem jego kupna do 1000 zł. Jak źle zakupię lub kupię jakiś chłam to przez następne 10 lat na spotkaniach rodzinnych będą mi to wypominać:-). Znalazłem w Decathlonie rower Rockrider 500 LTD niebieski w cenie 999 zł http://www.decathlon.pl/rockrider-500-ltd-nieb-id_8319535.html ale tylko szczątkowe komentarze w sieci o nim:-(. Czy ktoś może z niego korzystał lub korzysta? Czy może nie warto przepłacać i kupić tańszy model Rockrider 340 za 799 zł. http://www.decathlon.pl/rower-gorski-rockrider-340-black-grey-id_8231773.html Dodatkowo jakie kupić zabezpieczenie?U-locka (jaki model do 100 zł) lub inne (zapięcie składane?) aby złodziej się dwa razy zastanowił czy warto się męczyć z jego przecięciem dla roweru w tej cenie. Sprawa jest dosyć pilna bo rower ma być zakupiony na rodzinne spotkanie 31 stycznia. Z góry dziękuje wszystkim użytkownikom portalu za rzeczowe uwagi (nawet krytyczne) lub propozycje innych rowerów do 1000 zł (ale gotowe od ręki do zakupu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Jak młody jest ten człowiek i do czego ma ten rower służyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eskapista Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Ma 13 lat. Wzrost 164 cm. Rama roz. M pasuje mu na teraz. Rama roz. L też jest dobra i sądze, że będzie już bardzo dobra góra za rok:-). Rower będzie służyć do jazdy po mieście i do wycieczki po drogach gruntowych i lesie. Raczej żadnej jazdy wyczynowej po górkach:-). Choć pewności nie mamy co mu strzeli za pół roku do głowy:-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eskapista Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 CZY KTOŚ MI POMOŻE?:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Jeżeli chcesz wybierać pomiędzy tymi dwoma, to zdecydowanie ten droższy. Ma koło na kasecie 8 biegowej. To i tak już wymierający standard, ale zawsze to kaseta, którą można potem zupgrade'ować. Tamten drugi ma tańszy 7 biegowy wolnobieg, to porażka. Podobnie droższy ma lepszą korbę i hamulec tarczowy. Lipny, ale zawsze możliwy do zmiany, a koło już jest na przystosowanej piaście. Z rozmiarem to bym nie szalał. Dla 13 latka 164 cm to i m-ka może być ciut za duża. Na elkę się nie porywaj. Dużo wody upłynie zanim z niej wyrośnie, prędzej sobie rower zmieni, jak złapie bakcyla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubelaczek Napisano 16 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Pozwolę sobie podpiąć się pod temat. Chciałbym sobie sprawić rockridera 340, dlatego czytam opinie o nim. Natknąłem się na to: Tamten drugi ma tańszy 7 biegowy wolnobieg, to porażka Co złego w tym wolnobiegu ? Mało kilometrów na nim zrobię, czy co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.