Mefisto Napisano 17 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Jaką krobę byście polecili do spokojenj jazdy miejskiej (85%) +czasami jakieś leśne/polne ścieżki (15%). Zależy mi na tym aby miała ona największą tarczę na 48 zębów, teraz jeżdżę na takiej i do mojego stylu jazdy bardzo odpowiada mi taka ilość. Chciałbym się zmieścić w 100zł. Przeglądając Allegro znalazłem kilka korb które brałbym pod uwagę. Proszę o opinie na ich temat, ewentualnie inne propozycje. Shimano Suntour Suntour (ta z zębatką 48) Ewentualnie taka Acera, jednak ma ona zaledwie 42 ząbki, więc przy przesiadce z 48 mógłbym odczuwać dyskomfort Od razu mówię, że nie zależy mi na wadze (rower jest i tak bardzo ciężki więc lekka korba mu już nie pomoże ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 17 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Hmm widzialem Deore wlasnie 48z i pozostale tez wieksze , nowka sztuka 125 zl ktos chcial , poszukaj bo moze jeszcze na allegro albo aukcja sie skonczyla i korba nie sprzedana. Z tych tutaj to coz zadna rewelacja nie jest ;] , ja bym wybral jesli jzu to shimano. PS A jak moze byc 42 to moze STX RC sa na allegro po 127 zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 17 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Nie zastanawiaj się tylko bierz tą korbę Shimano - posłuży dobrze na pewno wiele sezonów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 17 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Ja bym na twoim miejscu wybrał którąś korbe z sr Suntour. Korba duro dla ciebie by była idealna. Ja jeżdzę na duro, już przejechałem na niej 2300 km i wszystko jeszcze gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 18 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 no ja bym się najbardziej skłaniał właśnie ku tej Shimano. Wiem, że to żana rewelacja ale myślę, że skoro na obecnej (nierozkręcalna stalowa, nawet nie wiem jakiej firmy, chyba jakiś najbardziej podstawowy suntour) przejeździłem ok. 8 lat i nie jest jeszcze w najgorszym stanie, ta tym bardziej powinna trochę wytrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.