ILC Napisano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Witam, Mam przypadek hamulca tak mocno zapowietrzonego, że klamka jest całkowicie zapadnięta, jej zaciśnięcie opaską do kierownicy nic nie daje, po prostu tak jak wcześniej jest zapadnięta do oporu i jej zaciśnięcie nie izoluje zacisku. Mimo tego próbowałem przywiązać tę klamkę do kierownicy i zacząć odpowietrzać zacisk - przy pociągnięciu tłokiem leci masa powietrza, kilkakrotnie musiałem odkręcać, wypuszczać powietrze i ponownie wkręcać strzykawkę w zacisk. Za każdym razem wylatuje masa powietrza i trzeba "oczyszczać" z niego strzykawkę. Mieliście podobny problem z "mega zapowietrzonym hamulcem" ? Jakieś pomysły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Ciężko z tego opisu coś zrozumieć. Może na początek napisz co to za hamulec. Jeśli klamka jest zapadnięta (nie wraca do pozycji wyjściowej) to nie zapowietrzony hamulec, tylko padnięta uszczelka tłoczka w klamce jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ILC Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Hamulce to KLS Helix 3. Klamka wraca do pozycji wyjściowej, natomiast jest całkowicie miękka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 System z wyglądu podobny do starych shimano ... na 1 rzut oka, przestudiuj hamulce np 665, 775. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ILC Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Problem rozwiązany, najpierw odpowietrzyłem klamkę tak by miała choć minimalnie zaczęła działać, potem zacisk. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Zawsze można od strony zacisku zalać, wtedy nie trzeba klamką pompować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.