Skocz do zawartości

[buty Sidi] Czy możliwe, że Sidi Drgaon 2 i Sidi Ergo 2 różnią się rozmiarem?

kolcichy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WItajcie Forumowicze,

Mam problem. Otóż posiadam buty MT Sidi Dragon 2 w rozmiarze 44 (wkładka 28cm mierzona prosto z buta). Zamierzam kupić buty szosowe Sidi Ergo 2. Przymierzałem 44 (co prawda inny model Sidi szosowych) i były za małe. Za to Sidi Ergo 2 w rozmiarze 44,5 są wg mnie ok. Czy to możliwe, że buty szosowe jednej marki z wypustu z jednego sezonu (bo Dragon 2 i Ergo 2 to ten sam rok) MTB i szosowe mogą różnić się rozmiarem? Byłbym wdzięczy za odpowiedź, bo jednak wydatek nie mały i wolałbym mieć pewność.

Z góry dziękuję!!

Napisano
Czy to możliwe, że buty szosowe jednej marki z wypustu z jednego sezonu (bo Dragon 2 i Ergo 2 to ten sam rok) MTB i szosowe mogą różnić się rozmiarem?

Może używają innych kopyt bądź form na których zaciągany jest wierzch buta inaczej skorupa (dawniej cholewka), mogą one się nieznacznie różnić wymiarowo i dlatego są niewielkie wahania w rozmiarze buta.

Napisano

Według rozmiarówki SIDI buty w rozmiarze 44 mają wkładkę długości 27 cm. Zmierzyłem wkładkę w moich dragonach3 rozmiar 44 i ma dokładnie 27 cm długości. Natomiast but rozmiaru 44,5 ma wkłądkę długości 27,3 cm. Czy Twoje dragony to aby na pewno rozmiar 44?

Napisano

Moje Dragony 2 mają na pewno rozmiar 44 i wkładkę o długości 28cm. Sam się zdziwiłem, bo wiem, że wg rozmiarówki Sidi, powinna mieć właśnie 27cm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...