turysta Napisano 17 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witam! Ma ktoś z Was Radona ZR Team ONLY BLACK? Chętnie posłucham opini bo przymierzam się do jego kupna. tu link: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=113915482 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter Napisano 17 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Mogę opowiedzieć ci nieco o samej ramie ponieważ ją posiadam. Po pierwsze nie jest to rama dla rowerowych anorektyków, pomimo podwójnego cieniowania rama waży pow. 1800g (nie wiem ile dokładnie). Z drugiej strony rama jest bardzo sztywna ( porównując do mojego wcześniejszego Authora Solution) i wytrzymała, na razie wytrzymała ze mna ponad 5000km. Rama posiada wzmocnienie główki i tylnie widełki wygięte w S ( nie ma mowy o rozginaniu tylnego widelca przy hamowaniu v-brake). Z przodu gona rura ma kształt elipsy a dolna przy główce okrągły który przechodzi w elipsę przy supporcie. Co do lakieru to wg mnie jest on trwały choć z drugiej strony mam porównianie tylko do Authora a wszyscy wiemy jakie on ma lakier . A teraz troche negatywów. Po pierwsze idiotyczna średnica sztycy - 31.4 ( mozna przecież było dać 31.6 ) ale być moze 31.6 też sie zmieści. No i naklejki na ramie szybko sie zdzierają ale mi to nie przeszkadza Na koniec o rozmiarze 18 jest na mnie idealna przy moim wzroście 173 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booo Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Mam ZR Team i generalnie jestem z niego bardzo zadowolony, choć przez ostatni rok sporo w nim zmieniłem. - rama - sztywna, mocna, 5-letnia gwarancja... Gdzie tkwi haczyk? Przede wszystkim w wadze, gdzieżby indziej Ponad 1800 g w rozmiarze 18" to nie jest dobra podstawka do lightbike'a... Ponadto ramka ta ma dość nietypową geometrię, krótka górna rura ze sporym spadem, mała baza kół i krótki tylny trójkąt, w sumie ani wyścigówka, ani zjazdówka. Jednak "główne" kąty ramy (podsiodłowy, główki) są typowo ściganckie, po wymianie kokpitu na niższy (w orginalnym wzniesiony mostek i gięta kiera) rower jest bardzo dynamiczny i zwrotny w terenie. Największym problemem jest skok amora - jeżdżę na 80 mm i jest super, natomiast przy 100 mm już dawało się odczuć nadmierne przesunięcie środka ciężkości na tył, zwłaszcza na ostrych podjazdach. - osprzęt - nie warto wszystkiego opisywać osobno, generalnie całkiem niezły (Reba, większość XT, manetki LX, Race Face, Formula Oro K18) z wyjątkiem łańcucha i kasety (Deore), sterów (Ritchey Logic) i "średnio" wygodnego i ciężkiego siodła Velo. Całość spisuje się dobrze (z wyjątkiem siodełka ) Generalnie Radon to bardzo dobry wybór dla osób którym nie przeszkadza nietypowa geometria ramki i skok widelca 80-100 mm (bo 120-130 to już ta rama raczej ładnie nie zniesie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 W archeologa się bawisz? Temat sprzed 3 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booo Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Miałem do wyboru temat odkopać lub zdublować... Przynajmniej zadałem sobie trud przeszukania forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi